informació per a autors-editors

informació per a autors-editors, escriptors i editors que vulguin escriure, editar i/o publicar els seus propis llibres, a nivell tècnic, legal i espiritual ;-)

Campanya per la gestió pública del ISBN

L’any passat la gestió dels ISBN - el número d’identificació unívoca dels llibres publicats - va passar a mans privades i el que havia estat fins llavors un servei gratuït va esdevenir per art de màgia de pagament.

Curiosament, la gestió del ISBN es va atorgar sense concurs públic a la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), part implicada directament en aquest assumpte, i com a resultat les tarifes varien des dels 3 fins als 90 € segons si parlem d’una gran editorial o d’un autor-editor. Unes diferències injustificables en l’era digital.

etiqueta TITLE - meta tags web per a autors-editors (I)

El títol de la pàgina no és estrictament una meta etiqueta, però la seva importància fa imprescindible comentar-la. De fet, per mi té més valor que totes les altres etiquetes que veurem plegades.

Encara que sembli increïble, avui en dia hi ha milers de pàgines amb titols com "Benvinguts a la meva empresa" que es repeteixen a més en totes les pàgines de la web de l'empresa X. El títol no és una estora de benvinguda, és una descripció del contingut de la pàgina. Ha de ser descriptiu, únic i de no més de 70 caràcters. Emprem llenguatge natural i introduïm paraules clau que descriguin i ajudin a trobar el document, sense duplicar-les ni intentant enganyar els cercadors. Avui en dia a Google no tenen compassió amb els spammers però en canvi si fem les coses ben fetes ens beneficiaràn. És fàcil escollir.

meta tags web per a autors-editors i petites editorials (intro)

En aquesta sèrie d’articles, el nostre objectiu final és facilitar les coses a qui busca informació sobre la nostra obra. Per aconseguir això, aprendrem a etiquetar les pàgines del nostre lloc web, emprant diferents tipus de meta tags, per fer-les més intel·ligibles pels cercadors i que siguin correctament indexades.

Per què cal etiquetar el contingut a Internet?

El que més em fascina d’Internet és la facilitat amb la que pots accedir a obres de tot el món i difondre les teves de manera fàcil i directa. Però no n'hi ha prou amb pujar el nostre contingut a la xarxa. Si realment el volem difondre hem d'etiquetar-lo i categoritzar-lo correctament perquè algú el pugui trobar. Si no ho fem així, les persones que cerquin el nostre llibre, per posar un exemple, poden anar a parar a altres pàgines que potser no hi tenen res a veure.