etiqueta TITLE - meta tags web per a autors-editors (I)

El títol de la pàgina no és estrictament una meta etiqueta, però la seva importància fa imprescindible comentar-la. De fet, per mi té més valor que totes les altres etiquetes que veurem plegades.

Encara que sembli increïble, avui en dia hi ha milers de pàgines amb titols com "Benvinguts a la meva empresa" que es repeteixen a més en totes les pàgines de la web de l'empresa X. El títol no és una estora de benvinguda, és una descripció del contingut de la pàgina. Ha de ser descriptiu, únic i de no més de 70 caràcters. Emprem llenguatge natural i introduïm paraules clau que descriguin i ajudin a trobar el document, sense duplicar-les ni intentant enganyar els cercadors. Avui en dia a Google no tenen compassió amb els spammers però en canvi si fem les coses ben fetes ens beneficiaràn. És fàcil escollir.

El títol l'afegim a la secció <HEAD> del document HTML

<HEAD>
...
<title>títol de la pàgina, únic i descriptiu d'un màxim de 70 caràcters."</title>
...
</HEAD>

És molt important que cada pàgina tingui un títol únic o podem tenir problemes amb el Google i altres cercadors. Prenem-nos el temps que calgui però bategem amb títols a mida, únics i descriptius cada pàgina de la nostra web.

El títol apareix a la capçalera de la pestanya del navegador; evitem, doncs, començar totes les pàgines amb les mateixes paraules Si les repetim al començament, a voltes es fa difícil saber quina pàgina tenim oberta o quina és la que ens interessa quan tenim vàries pestanyes desplegades. En la captura següent podeu veure dos exemples condensats en una sola imatge del què no s'ha de fer.

Benvingudes a la web

El títol apareix també en els resultats de cerca, en els favorits, en l'enllaç a l'article quan el compartim en una xarxa social, etc. És doncs, de lluny, l'etiqueta més important de tota la web i la nostra presentació al món.

[Si teniu aportacions a fer en aquesta secció o bé a la sèrie sobre meta tags us agrairïa comentaris per a enriquir-nos mútuament; gràcies!]

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials