Quinze dies de llibres copyleft gratis (si els llegeixes)

Avui celebrem la nostra pròpia versió de la setmana del llibre, concretament la quinzena del llibre a 2500€ si no el llegeixes, gratis si el llegeixes. Durant aquest període he reunit dades, he recollit alguns dubtes i m’agradaria exposar varis conceptes de la proposta que fins ara no havia aclarit.

les dades

El llibre més descarregat i valorat fins avui ha estat “màximes i mínimes”.
Els dies de més descàrregues han coincidit amb la divulgació de la proposta en dos blocs: el TUMATEIX LLIBRES, O llegim... O paguem! i molt especialment en el bloc de Salvador Macip, que va suposar un augment de descàrregues espectacular, Un llibre que val 2.500 € (0 no).

els dubtes

En algunes ocasions es té por de descarregar el llibre per si s’han de pagar diners i cal aclarir doncs que en cap cas s’ha de pagar res. Els llibres són gratuïts, només que es presenten de manera diferent a l’habitual, com si partíssim d’un saldo negatiu que s’eixuga en llegir-los.

Aquest malentès és un risc que hi havia, però que no m’ha fet desistir de la campanya. És difícil exposar-la de manera que no hi hagi dubtes i de fet ja m’agrada que n’hi hagi. Es tracta d’una proposta trencadora i que no s’havia fet mai, per tant és normal que a voltes no s’entengui.

conceptes novedosos de la campanya

L’objectiu principal de la proposta és que els llibres arribin al màxim de gent (que per això s’han escrit, perquè siguin llegits) però n'hi ha d'altres que vull destacar:

  • Aquesta proposta comporta una crítica al “Síndrome de Diògenes digital”, és a dir, a l'hàbit cada cop més estès de descarregar tota mena d'arxius (pelis, música, llibres...) que en realitat només s'acumulen i que mai no es veuran, ni s'escoltaran, ni es llegiran.
  • Es tracta d’un joc còmplice amb el lector, que pel que m'han dit fins ara és divertit i diferent, sobretot pel fet que el saldo imaginari aparegui al final de cada pàgina (una idea de n’Ester Nubiola). El llibre seria el mateix sense aquest joc? A mi em sembla que no; què en penseu?
  • M’agradaria que totes les descàrregues comportessin una lectura, i es poguessin comptabilitzar com a tal. Amb els llibres digitals sempre es parla de descàrregues, però no sempre coincideixen amb les lectures reals, igual que tampoc ho fan les vendes amb els llibres en paper.
  • I finalment, es tracta d’una mostra de creativitat imaginativa en un món en el que sembla que tot està inventat però, en canvi, està tot per inventar!
relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials