Les idees no són res sense acció

De la mateixa manera que hi ha una quantitat màxima de xifres que podem recordar, hi ha un nombre màxim de projectes que podem gestionar mentalment de manera efectiva. Així, cada idea fixa no realitzada bloqueja una línia de procés de pensament que no es pot dedicar a altres aventures creatives. Per això és tan important dur les idees permanents a l'acció, fins al final, per a evitar l'estancament en projectes eternitzats en la línia, o millor dit en el núvol, de procés.

Així doncs, quan duem a terme una idea, independentment que el resultat final sigui o no un èxit, alliberem un espai de pensament en el que es pot carregar un altre projecte. Una idea empeny l'altra, i aquest és el senzill i terrible secret de la creativitat: dur les idees a l'acció. Saltar al barranc i volar; o no.

El llenguatge ens ho deixa fàcil per a entreveure tot això si juguem a observar a contrallum les paraules “creativitat” (“creactivitat”) i “innovació” (“innovacció”). Activitat i Acció, sense les quals les idees no són res.

Per a mantenir, doncs, la ment en constant ebullició creativa cal accionar les idees, i per aconseguir-ho el que més necessitem és determinació i absència de por al fracàs, les dues claus realment importants de la creativitat.

Recordem doncs, sempre, que si tenim idees és per a dur-les a terme. Per a què són sinó? Les idees no són res sense acció.

l'únic fracàs
(però fracàs absolut)
és no donar
el primer pas

si pica, cura • 04/2009

articles: 
Compartir a les xarxes socials