Deu anys del primer llibre artesà

Fer maquetes és important perquè moltes vegades hi ha una gran diferència entre el concepte que has imaginat i la seva aplicació. Cal fer-les ben aviat en el procés de disseny, per evitar un malbaratament d’energia en la direcció equivocada i perquè solen obrir nous camins.

Aquest és el cas de la primera maqueta de llibres artesans, que l'estiu del 2002 va donar inici al projecte i va servir per establir les mides i processos que m’han acompanyat durant aquests deu anys.

primera maqueta llibres artesans

Com a maqueta que és té els seus defectes: el paper emprat són folis d’oficina, les pàgines es van humitejar tant que van quedar blegades i la tinta traspassa el text de full a full (ho podeu apreciar en la segona imatge). El verd de la cal·ligrafia, que contrasta amb el taronja de l’interior de la coberta, devia ser la única tinta disponible a casa; en aquella època tenia més il·lusió que recursos - i això deu ser l'única cosa que no ha canviat en deu anys.

poema manuscrit primera maqueta

Però per això serveix una maqueta, per guiar-nos, per descobrir què podem fer i què no amb les nostres idees i sobretot per obrir nous camins.

Així doncs, després d’aquesta proba vaig començar a fer llibres manuscrits amb tinta xinesa sobre paper verjurat, més endavant vaig començar a pintar les cobertes, a escriure el títol del recull a la portada... i fins avui els llibres no han parat d’evolucionar. Ja han passat deu anys!

Publicar esbossos, maquetes, projectes inacabats i en construcció té quelcom de poètic en si mateix; suposa mostrar al mateix temps el teu interior i la teva història, els teus desitjos i anhels a través d’allò que has anat construint al teu voltant, però també el procés que has seguit per a construir-te com a persona i ser el que ets en aquest moment.

Espero compartir molts més anys amb vosaltres i que ens anem enriquint mútuament.

relacionat
notícies: 
gènere literari: 
articles: 
Compartir a les xarxes socials