el Kindle es penja en subratllar; i ara què faig?

Necronomicon propSolució ràpida per a geeks: deshabilitem la indexació de contingut. Solució per a no tant geeks: llegiu la resta de l’article.

Si teniu la sort de tenir varis centenars de llibres al Kindle tindreu també la desgràcia de patir aturades inexplicables cada cop que subratlleu un paràgraf o bé afegiu un marcador en algun dels documents. En aquests casos el Kindle sembla penjar-se fins que, quan ja us heu cansat de llegir deu vegades la pàgina en què s’ha quedat congelat, heu jugat prou amb el gos i esteu escalfant el vostre segon cafè, finalment torna en si i podeu continuar llegint. Fantàstic, oi?

Si, a mi també em fa molta gràcia, per això vaig cercar una fórmula màgica en el Necronomicon modern - és a dir, a Internet - per a eliminar aquest mal d’ull tan divertit.

Aquí teniu doncs el conjur per a poder subratllar i continuar llegint com si res; això si, a canvi la funció de recerca es veurà afectada, però qui fa recerques al Kindle? Vinga va, però si ni tan sols hi ha accents!

Anem a “Home” i premem el botó Del, per a accedir a l’entrada de text.
Teclegem:
;debugOn
i premem Enter
tornem a prémer Del per accedir de nou al quadre de text
entrem el comandament
~disableIndexing
i de nou Enter
i finalment, Del de nou i entrem:
;debugOff
i premem Enter novament


  • Els comandaments són case sensitive, és a dir que s’han d’entrar exactament com apareixen aquí, amb majúscules i minúscules
  • No serveix recitar el conjur en veu alta una nit de lluna plena, s’ha de fer amb el teclat (això ho he escrit aquí com a bonus track per a qui no llegeix en zig-zag)
  • Si us equivoqueu, feu un reboot i el Kindle tornarà a estar com abans

Amb aquest conjur modern el que hem fet ha estat deshabilitar la indexació de contingut. Aquesta paraulota defineix una rutina que crea un arxiu amb el text de tots els llibres que hi ha al dispositiu. Així, quan fem una recerca no la fem a tot el kindle sinó en aquest arxiu, que fa d’índex, precisament, del contingut. Aquesta recerca és més ràpida que cercar a tot el Kindle, però a canvi alenteix el rendiment del sistema a nivells desesperants quan estem llegint.

El problema és que l’ús principal del Kindle, que jo sàpiga, és llegir i no pas fer recerques i encara menys crear índexs de contingut. Jo reconec que si mai tinc molts diners i m’avorreixo molt passaré els dies fent índexs de contingut, però ara mateix no em fa cap falta; de veres, senyor Amazon.

Per aquestes funcions, a més, ja tenim la feina feta: el diccionari etimològic del Coromines, que vindria a ser, més o menys, l’index de contingut de la nostra llengua. Sort en tenim que el Mestre no conegués messengers, facebooks ni twitters! Sinó, ara l’únic index de contingut que tindria seria el del Kindle.

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials