Els aforismes són teus? Sí, i les fotos també.

Una de les preguntes que més em sobten encara malgrat haver-les contestat infinitat de vegades és: “Els aforismes són teus”?

No m’hi acabo d’acostumar. És una qüestió que em sorprèn perquè en els reculls que publico a 2500€ si no els llegeixes, però gratis si els llegeixes, així com per tota la web, es pot llegir clarament: “Aforismes originals de Ferran Cerdans Serra”. Sembla, però, que amb això no n’hi hagi prou i que hom necessiti assegurar-se que en realitat els aforismes són meus però de veritat de la bona.

Exactament el mateix em passa sovint amb les fotos; quantes vegades no m’han demanat “Les fotos són teves?”, inclús quan han estat penjades en una exposició, amb el meu nom complert al cartell, de fotos fetes per mi amb la meva càmera!

Suposo que ens intenten enganyar tantes vegades un dia qualsevol que ja ens ho qüestionem tot fins que no ens demostren el contrari - Excepte si es tracta d’un rumor de safareig, un gènere literari les afirmacions del qual es donen per certes automàticament sense que calgui cap comprovació empírica.

Doncs bé: els dimarts, dijous i dissabtes penso que és un honor que s’ho preguntin, perquè això vol dir que els consideren bons aforismes i no els entra al cap que els pugui haver escrit jo i no el Nietzsche.

En canvi els dilluns, dimecres i divendres penso que és un greuge que qüestionin la meva autoria, com si jo no tingués prou categoria per haver-los escrit i consideressin que no poden, per tant, ser obra meva.

Els diumenges no penso i sóc molt més feliç.

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials