Quin gos viu millor a la gossera que en un pis?

Un dels retrets que més he escoltat en la meva vida ha estat: “Com pots tenir un gos en un pis?”. Sembla que un gos només pot ser feliç en una torre amb terreny o en una casa de pagès, si hem de seguir les premisses d’allò que es diu (o d’allò que se’ns acusa, en aquest cas).

Doncs bé, el que farem és girar la truita i formular la pregunta a l’inrevés: quin gos viu millor en una gossera que en un pis?

En una gossera, per molt bé que els cuidin és habitual que es passin malalties, viuen pràcticament a la intempèrie i normalment depenen del voluntariat per sortir a passejar, si tenen sort, un cop a la setmana.

Pel sol fet d’estar en un pis, en canvi, un gos no està tan exposat a les inclemències del temps ni als contagis i encara que es trobi sol unes hores al dia, en general gaudirà de companyia i sortirà més sovint.

D’altra banda, també en contra del que es diu, la mida no té res a veure amb la facilitat d’adaptació d’un gos a un espai reduït. La major part de les races viuen perfectament a casa sempre que es treguin a passejar un parell o tres de cops al dia. Un gos gran i tranquil pot viure feliç en un pis que a més, per petit que sigui, li permetrà gaudir de més espai que a la gossera! Les races més actives necessitaran jugar més (amb humans i amb altres gossos) i excursions més llargues el cap de setmana; més dedicació, en definitiva, independentment de la seva mida.

És clar que per tot això necessitem temps. Hi ha pisos en els que no hi ha ningú a casa durant tot el dia i llavors, segurament, el gos estarà millor a la gossera - on podrà jugar amb els altres gossos de la gàbia si té la sort d’estar acompanyat.

Per tot això i responent a la pregunta inicial, sembla que el gos estarà millor a la gossera que al nostre pis si no tenim el temps ni les possibilitats de dedicació que requereix. En aquests casos el millor és no adoptar, però no perquè visquem a ciutat ni perquè sigui un crim tenir un gos en un pis, sinó perquè no tenim temps per dedicar-li. Són dues coses molt diferents.

L’èxit d’aquesta pregunta sobre com es pot tenir un gos en un pis s’explica perquè permet fer dues coses a la vegada: serveix d’excusa per no adoptar i al mateix temps d’acusació particular contra qui ha adoptat, el que psicològicament la converteix en una postura molt llaminera per a qui no té la consciència tranquil·la.

Cada persona té dret a decidir; si no tenim temps per dedicar a un gos és millor que no adoptem, però les persones que han decidit acollir un animal a casa seva mereixen un respecte. Al cap i a la fi, el que han fet és rescatar-lo de personatges d’aquests que exigeixen gran consciència animalista al altres però no exerceixen la seva.

relacionat
articles: 

Comentaris

TOTALMENT D'ACORD!!!
ON MILLOR ESTARÀ UN GOS ÉS ALLÀ ON SIGUI EL SEU AMO, SEMPRE QUE AQUEST SIGUI RESPONSABLE, CARINYÓS I EL CUIDI COM ES MEREIX!!!
UN PIS PETIT POT REPRESENTAR UN GRAN PALAU PER A ELL SI S'HI TROBA COM UN REI...
UNA GOSSERA SEMPRE SERÀ LA PRESÓ ON DE TANT EN TANT SURTEN AL PATI...

Gràcies pel comentari! Visca els gossos i la gent responsable que els adopta! I Visca també la gent responsable que no els adopta perquè saben que no el podran cuidar!
Bon dia! :D

Compartir a les xarxes socials