gegants multinacionals en vaga; això no era cosa del proletariat?

Algunes empreses d’Internet com Google, Facebook, foursquare, etc.... estan valorant la possibilitat de tancar la persiana el proper dia 23 de Gener. A Wikipedia ja han pres la decisió de tancar demà dimecres. Això significarà un dia sense Viquipèida i pot suposar també també un dia sense google, facebook, piulades al twitter, etc. el 23. El que es diu “un dia perdut” per molta gent, més perdut encara que quan plou (però per les mateixes minses raons).

El tancament seria en protesta per la llei SOPA, que igual que la llei SINDE espanyola té al darrera la indústria discogràfica i pretén donar facilitats a empreses privades per a tancar webs.

Aquesta llei, d’aprovar-se, pot ser molt perniciosa i manifesta un dels principals efectes nocius del copyright en l’actualitat: el seu ús com a eina de censura, escudant-se hipòcritament en aquest cas en la pretesa defensa dels drets dels artistes (exacte, els mateixos artistes que les multinacionals tenen en règim d’explotació).

Les multinacionals governen el món però algunes d’aquestes reclamen un sistema de copyright punitiu, mentre que per altres aquest tipus de lleis són un problema. No protesten pas pels drets humans, sinó pels seus propis interessos.

En aquest context, les dues cares de la moneda pressionen i l’estat acabarà cedint davant qui mostri més poder; o algú pensa que pot ser d’una altra manera? Si, jo també penso que al camp hi ha moltes margarides i que els ametllers florits són molt macos.

Són els nostres drets com a ciutadans els que perillen. Aquesta vegada els nostres interessos són els mateixos que els de les multinacionals en vaga, però què passarà quan no coincideixin? Què podrem fer nosaltres per contrarestar un tancament d’aquestes característiques?

No deixa de ser inquietant pensar que viurem a la que potser és o serà la primera vaga contra lleis estatals protagonitzada per grans multinacionals.

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials