Apadrina un Llibre: Llegeix-lo!

campanya: 

apadrina un llibre:llegeix-loApadrina un Llibre: Llegeix-lo!
Aquesta campanya és una crida a l'acció directa: agafa un llibre del prestatge i llegeix-lo! Al món hi ha milions de llibres que mai ningú no llegirà, però tots tenen dret a ser llegits. L'objectiu d'aquesta campanya és doble: que llegim els llibres que tenim per llegir, i que posem en circulació els que només donen forma i volum a la pols que s'acumula als prestatges.

Al món hi ha milions de llibres que mai ningú no llegirà, ja sigui perquè la seva funció és decorar la casa, perquè només són trofeus vanitosos, perquè es van adquirir en un impuls consumista condicionat i han fet figa, perquè no són el què ens pensàvem que serien, perquè la seva temàtica ja no ens diu res o per altres milers de raons.
Sigui com sigui, d'una banda tots els llibres tenen dret a ser llegits, i de l'altra hi ha gent amb ganes de llegir que no té accés a tots aquests llibres sense llegir, com poden ser els que tenim a casa donant forma i volum a la pols que hi gravita.
Per acabar, doncs, amb aquesta falta de lectura que comparteixen molts llibres i moltes persones, va sorgir aquesta campanya amb una crida a l'acció clara i directa: agafa un llibre del prestatge i llegeix-lo!
Així doncs, separa els llibres de casa en dos grups:

  • els que saps que mai no llegiràs/rellegiràs (siguem sincers)
  • els que tens intenció real de llegir i els que vols conservar

Els que no tens intenció de llegir, deposita'ls en l'espai d'intercanvi d'una biblioteca pública, porta'ls a una botiga gratis, a un mercat d'intercanvi, al Punt de Reciclatge Solidari de la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern, o entrega'ls directament a algú que saps que se'ls llegirà.
I la resta, els que tens intenció de llegir, llegeix-los! I si pot ser, no compris cap llibre nou fins que no hagis llegit els que tens a la biblioteca.
Els beneficis d'aquestes accions són múltiples: difonem una cultura que teníem estancada, posant-la en circulació, alliberem els nostres habitacles d'objectes causants d'estres, estalviem paper, donem sentit als llibres, reutilitzem...
D'aquesta manera, aconseguirem, a la llarga, que hi hagi menys llibres sense llegir i més persones llegint.

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials