Sondes de Paper

campanya: 

sondes de paperSondes de Paper: llibres en blanc enquadernats a mà que naveguen per l'espai urbà i rural de mà en mà recollint mostres del subsòl artístic de pobles i ciutats. Aquests artefactes de paper poden ser Itinerants, Locals, Exploradores, Express, Balissa, etc. segons la seva naturalesa. Una campanya ideada en motiu dels 10 anys de LLibres Artesans.cobertes de la sonda de paper Insomnia

Què són les Sondes de Paper?

Podem comparar les Sondes de Paper a un vaixell de pesca amb una xarxa que recull mostres artístiques arreu per on passa. Una sonda galàctica que navega de mà en mà viatjant per l’espai urbà i rural; el diari de bord de la mateixa és el propi llibre que es va transformant fins arribar a la seva destinació carregat d’art espontani, inèdit i original.

El propòsit de les Sondes de Paper és arrencar del subsòl aquestes obres, extreure-les de la part oculta de l’imaginari artístic col·lectiu per poder-lo llegir a través de les seves pàgines.

Per això, quan acabin el seu viatge formaran part d’exposicions al seu temps itinerants i també es podran fullejar en línia.

Com segueixo les Sondes de Paper?

Pots seguir les activitats i novetats de les Sondes de Paper en aquesta web mateix amb l'etiqueta sondes de paper. També pots seguir-les pel twitter amb el hashtag genèric #sondesdepaper o bé amb els corresponents a cada sonda, com per exemple #s5takethetour Et recomano visitar els mapes de seguiment ja que són la forma originària com estan pensades de seguir les seves aventures.

index de la sonda Insomnia

Tipus de Sondes de Paper

 • Itinerants: Un cop llençades es dirigeixen a un punt concret. Es tracta d’anar-les acostant pas a pas fins a la seva destinació. Ex: [System Error] [Insomnia]
 • Locals: No poden sortir de la ciutat de llançament. Furguen més enllà dels primers metres de subsòl i miren de portar llum a les zones més amagades. Ex: [Pionera] [Tots Fem Bages]
 • Exploradores: s’han de deixar a persones d’altres pobles o ciutats, a poder ser poc conegudes anteriorment; sense rumb fixe; pensades per ampliar intercanvi i contacte personal, exploren regions inhòspites. Ex: [Take The Tour]
 • Express: van més ràpides que les normals, tens 3 dies per fer la teva aportació. Ex: [Tempus Fugit]
 • Balisa: les sondes en balisa són sondes fixes i recullen les mostres artístiques de qui les troba.


Sonda de paper local Pionera

Què faig en rebre una Sonda de Paper?

 • Parla amb la persona que te la passa sobre la seva aportació i les d’artistes anteriors pels que hagi passat.
 • Envia’m un email indicant el teu nom i població per situar-la aproximadament al mapa de seguiment de les sondes.
 • Tens 5 dies per fer la teva aportació artística, que pot ser de qualsevol mena: poema, dibuix, pintura, fotografia enganxada, collage, acuarela, etc. El paper té un bon gramatge i està pensat per permetre tota mena d’aplicacions.
 • Si tens dubtes o necessites idees o pel que faci falta, escriu-me!
 • Mentre fas la teva aportació pensa en la persona a qui t’agradaria passar la sonda. No cal que sigui un artista ni que hagi guanyat cap premi. Cal que sigui una persona activa, compromesa i amb ganes d’expressar-se.
 • Contacta amb ella i quedeu per a passar-li la sonda. Pot ser un bon moment per planejar plegades un petit vídeo, acció, fotografia, etc.
 • Quan us trobeu, a poder ser en persona, passa-li en mà la sonda i explica-li el funcionament. Serà el moment ideal per a fer un vídeo, fotos, etc.
 • Finalment, només quedarà penjar al teu bloc, twitter, facebook, etc. o bé directament al Meipi de seguiment la teva aportació audiovisual - També m’ho pots enviar per email i jo mateix ho aniré penjant.

Pensa que en qualsevol moment i per a qualsevol dubte estic disponible! Moltes gràcies per col·laborar.

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials