ALAI: un disseny de llarg recorregut

Foto llibre ALAI. Fotografia, texts i disseny: Ferran Cerdans Serra, 2007/2019.

Adoptar una gossa és rescatar més d’una vida: la que viu, la que et regala, la que compartiu… i potser la teva pròpia. El foto llibre ALAI mostra una relació en llibertat amb una podenca adoptada, i intenta conscienciar sobre tota la vida que tenen al davant els gossos rescatats. El llibre és un conjunt de 25 postals, recollides en un disseny únic, i un compendi de texts. Per aconseguir el finançament necessari hem programat una campanya de micromecenatge al Verkami. Una part dels beneficis es donaran al Refugi Aixopluc, d’on va sortir l’Alai.

Foto llibre ALAI. Vista lateral del conjunt de postals.

Un disseny de llarg recorregut

Aquest foto llibre parteix d'un disseny que va sorgir l'any 2010 i que enguany ha arribat a la maduració òptima per fer-se realitat. He registrat aquest disseny a l’OEPM amb el Disseny Industrial número 0530476, però totes les protectores o refugis que vulguin usar-lo per a una campanya de finançament obtindran el permís per fer-ho.

Parteix d’una idea molt senzilla que fins i tot pot semblar òbvia però aquesta és, precisament, la dificultat i la característica intrínseca als dissenys creatius. Sovint són elements que tenim tan a prop, tant al davant, que no els veiem fins que algú s’hi fixa. Voldria agrair, de fet, a totes les persones a qui he mostrat i compartit el disseny des del 2010 que hagin sabut mantenir-lo en secret.

Foto llibre ALAI. Detall de la corretja, que subjecta el grup de 25 postals. Ferran Cerdans Serra, 2007/2019.

La idea principal és, doncs, que el conjunt de postals amb texts està lligat (i aquest seria l’equivalent a una enquadernació tradicional) amb un collar que simula el de l’Alai, encara que la mida efectiva és més de gat o de gos petit. Primer havia pensat fer-lo en pell o bé en tela, però finalment el teixit elàstic s’ha mostrat com la millor opció pel fet que s’ajusta a les postals i les subjecta molt millor.

Seguint l’esquema d’aquesta maqueta senzilla, he anat disparant fotos en les caminades que hem fet sempre amb l’Alai, i he anat configurant els duets de fotografia i text que conformen l’anvers i el revers de cada postal.

En aquest treball únic, podem veure l’evolució de l’Alai des de l’any 2007 fins ara, que en farà dotze. De la infantesa a la maduresa passant per una adolescència que ha ocupat gran part de la seva vida: alegre i juganera incansable, sempre a punt per jugar, per animar-te i per alegrar-te el dia amb una mirada.

Foto llibre ALAI. Vista posterior. Les postals van numerades i cadascuna incorpora un text.

Compra després de la campanya

Foto llibre ALAI; detall de la placa d'alumini amb gravat làser.

Podeu comprar aquest llibre, en les seves dues versions, a la tenda en línia.

COMPRA ALAI

relacionat
Compartir a les xarxes socials