Quadern de manuscrits reciclats "Segona escriptura"

Quadern artesà fet a mà amb esborranys originals del Ferran Cerdans Serra. El Ferran ha anat reservant els folis ens els que reescriu els llibres d’aforismes durant 6 anys, des del primer recull -Màximes i mínimes, del 2007- fins al cinquè -Tres tasses, del 2012. Aquests fulls, que ja han estat impresos per les dues cares, assoleixen una nova dimensió -una tercera cara- en transformar-se en una llibreta d’apunts.

Segona escriptura, vista desplegada

El projecte literari Llibres Artesans es caracteritza per donar un ús els retalls de papers fent-ne llibretes reciclades, i aquest quadern és un pas endavant ben lògic. El reciclatge sol ser present en l’obra de qualsevol autor, que pot reutilitzar fragments esparsos i donar-los sentit en una altra obra. Aquest quadern artesà és una al·legoria al reciclatge del procés d’escriptura mitjançant el reciclatge del propi suport. El disseny és senzill i despullat per donar al text, que sosté l’estructura de l’obra, la importància que mereix, encara que es tracti d’esborranys.

Quadern artesà Segona escriptura

El títol juga amb l’expressió “segona lectura”, i en el futur hi haurà una sèrie de quaderns -limitada per la naturalesa del material- que s’anomenarà “segones lectures, segones escriptures”. Més endavant s’obrirà a altres escriptors/es, artistes, etc. que vulguin reciclar els seus originals i donar un tercer ús als esborranys de la seva obra.

Podeu veure aquest quadern del 25 de maig al 13 de juny a Terrassa, a l'exposició col·lectiva RECICLART 2013.

relacionat
Compartir a les xarxes socials