Sessió Obra Oberta al Bookcamp 2011

Us convido a participar a la sessió “Obra Oberta” que estic preparant pel BookCamp del proper Kosmopolis, “La Festa de la Literatura Amplificada”.
En aquesta sessió parlarem principalment de l'escriptura en directe online en temps real en obert. També exposaré el concepte “obra oberta”, és a dir l'escriptura pública de les diferents revisions de cada text (esbós inicial, reescriptures i versió final), en oposició a publicar només la versió final. Aquests dos conceptes s'han desenvolupat com a socialització el procés creatiu, per a compartir l'acte fins fa poc íntim de la creació literària amb el públic lector.

Com ja sabeu, aquí a llibres artesans es programen sessions periòdiques d'escriptura en directe en obert des de finals de gener, i amb aquesta experiència els punts principals de la sessió serien:

  • compartir els resultats i debatre els efectes tan positius com negatius de l'escriptura en obert online
  • influència en l'escriptor de la presència de públic (intimidació o estímul?)
  • influència en l'escriptor de l'establiment de termes concrets, dia i hora, per a l'escriptura d'una obra (bloqueig o esperó?)
  • valoració del concepte “obra oberta”: obertura de les revisions històriques de les obres (esbós, reescriptures, versió final)
  • aprofundir en aquests conceptes, investigar en base als resultats on ens pot dur, fer-nos preguntes i, potser, recollir algunes respostes

Espero els vostres suggeriments, crítiques i valoracions, així com les vostres propostes de participació, especialment si heu escrit en alguna JAM o bé si teniu previst participar en alguna sessió d'escriptura online.
Estem en un moment en el que les noves tecnologies ens ofereixen tot un món de possibilitats per a descobrir, talment les èpoques romàntiques de les gran exploracions, i a banda del luxe que suposa viure-ho tenim la quasi responsabilitat d'explorar i trobar nous usos a les noves tecnologies.

Moltes gràcies!

Més informació:
El Bookcamp Kosmopolis 2011 es durà a terme els dies 25 i 26 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (C/ Montalegre, 5) - L'entrada és gratuïta, limitada a l'aforament de l'espai.
Wiki del Bookcamp: http://kosmopolis2011.pbworks.com/w/page/33897101/Benvinguda-BOOKCAMP-KO...
Twitter: @kosmopolis_cccb
Hashtags: #bck11 #escripturaendirecte
Facebook: http://www.facebook.com/Kosmopolis

Compartir a les xarxes socials