Sinergies entre l'escriptura en directe i la promoció de la pròpia obra

escriure en directe : writing liveAquest passat Bookcamp 2011 vaig assistir a diferents sessions que tractaven la promoció de l'autor en un món en el que cada cop costa més destacar. A banda de solucions més imaginatives com les que va presentar l'equip de #eldesguace , aquesta promoció s'associa normalment a una ingent tasca personal de difusió i cerca de contactes en xarxes socials. Una feina que fins ara corresponia als editors i que actualment hem de realitzar no només els autors-editors sinó pràcticament tots els escriptors.

La pregunta que surava a l'aire i que en alguna ocasió es va materialitzar verbalment era: “Llavors, d'on traiem temps per a escriure?”. És a dir, d'on traiem les hores per escriure si hem d'estar tot el dia promocionant-nos a les xarxes socials?

És en aquest punt quan l'escriptura en directe es presenta com una sinergia perfecte per a l'aprofitament dels nostres dos recursos més preuats: el temps i l'energia.

Per la meva banda, no puc compartir la coneguda fórmula del 10% escriure i 90% promocionar-se. Primer perquè escric per necessitat i per plaer, i segon perquè penso que la millor promoció és la pròpia obra, encara que això impliqui una carrera de llarga distància. Per tant, prefereixo invertir el temps i l'energia en la meva obra que no pas en “fer amics”. Sóc conscient que la meva obra no es difondrà sola, però si disposo d'una hora lliure al dia l'empro en escriure i no pas en promocionar-me. I la veritat, també prefereixo que els meus escriptors favorits es dediquin a escriure: abans que els seus twits, que també, m'agradaria llegir les seves noves obres.

En qualsevol cas és en aquest context, en el que necessitem aprofitar al màxim els recursos personals, en el que escriure en directe es presenta com una solució creativa i optimitzada a la falta de temps i d'energia per a abastar-ho tot. És a dir, escrivint en directe aprofitem l'energia creativa de l'escriptura per a promocionar-nos, un doble efecte que representa un dels avantatges més grans de l'escriptura online en temps real. D'aquesta manera, si estem dues hores escrivint, seran dues hores en les que hem estat donant a conèixer la nostra obra, com si fos una acció de carrer o un acte promocional, però que no hem hagut de restar a les hores que tenim per escriure.

A més, el temps que dediquem a escriure sol coincidir amb el nostre millor moment del dia per activitat mentals, o almenys així hauria de ser; un període massa important com per a dedicar-lo a altres activitats. Al cap i la fi, i cada vegada més, “content is king”, i si volem donar a conèixer la nostra obra el primer que hem de fer és crear-la i dedicar-li el temps que mereix.

relacionat
Compartir a les xarxes socials