Eva Elias, aquarel·lista a Llibres Artesans

Eva Elias, aquarel·lista

Eva Elias, aquarel·lista

Quan l'Eva va descobrir l'aquarel.la va saber que donar color a la poesia que tant estimava era desdibuixar-se en aiguades. Va intuir que aquelles atmosferes èbries de nostàlgia eren les seves. I que un medi tan indòmit i marginal esdevindria repte a cada pinzellada. Lluna nova cada nit.

Si als 9 anys va despuntar el primer pinzell tacat en oli ja en fa 16 que només pinta a l'aquarel.la. Fent camí autodidacta, bebent de mestres desconeguts, esbossant figura a Sant Lluc, exposant dins i fora de Catalunya, capturant racons barcelonins o boscúries interiors on perdre's i retrobar-se. Flors nedant en oceans de color i mirades que evoquen un sentiment. La sensualitat impregnant els cossos i l'esperit. La taca que dibuixa desdibuixant.

La seva dansa atzarosa amb l'aigua és la recerca d'una bellesa tan fràgil com la vida.

Quan l'Eva va descobrir que era una gata ja no va saber viure sense la complicitat d'uns ulls que acaricien el misteri. Sense atresorar aquella pau amb la seva paleta pròpia de colors.

Retratar gats és una passió sempre en quart creixent.

Quan l'Eva va descobrir els Llibres Artesans va saber que volia formar part d'aquell univers únic, abraçar l'artesania i les paraules del Ferran amb les seves aiguades. Despertar amb ell la màgia i xiuxiuejar a la lluna. Per fi plena.

Eva Elias Fortuny, entre Les Ombres de l'aigua

Eva Elias a Llibres Artesans

L’artista Eva Elias va començar a col·laborar amb el projecte Llibres Artesans a finals de 2015. Sempre treballant l'aquarel.la pura i en humit sobre paper específic per aquest medi, des de llavors ha aportat nombroses sèries de cobertes, punts de llibre i aquarel·les en format petit, mitjà i gran. La peça final sol anar acompanyada d’un text (aforisme, microconte, poema…) de Ferran Cerdans Serra, extret d’uns dels seus Llibres Artesans, manuscrit per l’autor.

Podeu veure l'obra conjunta de l'Eva i el Ferran als àlbums Punts de Llibre, Flors d'Aigua i Boscúries, així com l'Aquarel·la infantil.

Llibres Artesans. Cobertes aquarel·la art original Eva Elias, llibres manuscrits per l'autor, Ferran Cerdans Serra

Flors d'aigua per a Santpedor en flor. Ànimes nues, 2008

Flors d'aigua; aquarel·la de l'Eva Elias, texts de Ferran Cerdans Serra manuscrits per l'autor. Ànimes nues, 2008

Eva Elias a les xarxa socials

Tenda Etsy Acuareva

L'Eva Elias té la seva pròpia tenda Etsy, en la que hi trobareu algunes de les obres conjuntes de Llibres Artesans i moltes peces més. Els protagonistes inevitables són els gats, amb l'opció d'encarregar retrats personalitzats i acompanyar-los d'un text manuscrit. També per la tenda hi desfilen boscúries, mussols, alguna foca estrellada... i la sempre fascinant figura humana, amb una reivindicació del nu masculí i en parella.

etsy.com/es/shop/acuareva

relacionats
Compartir a les xarxes socials