Arts Libris, BCN BEER FESTIVAL, els llibres i les cerveses del futur!

BCN BEER FESTIVAL de Cervesa Artesana
Ara fa deu anys, quan vaig començar a fer llibres a mà, tenia molt clar que a mesura que tot fos cada cop més digital, intangible, eteri i incorpori l’artesania i els llibres artesans anirien recuperant el seu valor.

Paradoxalment, en el cas dels llibres, aquesta recuperació social del valor de l’artesania s’ha fet esperar en la mesura que totes les previsions de gurus i mitjans de comunicació han fracassat estrepitosament: el llibre electrònic, que fa justament deu anys que diuen que acabarà amb el paper, amb prou feines comença ara a aixecar el vol. La revalorització, doncs, s’ha posposat.

“el paper està acabat, ha arribat el dia del judici final, la tinta electrònica acabarà amb el llibre físic... bla bla bla bla és l’apocalipsi del paper, els llibres ja són cosa del passat... bla bla bla bla bla” - 10 anys escoltant la mateixa cantarella, quin avorriment!

Però és cert que, malgrat que les previsions optimistes destinades a generar un mercat digital han fracassat fins ara, Aquest Any, Si. O Sembla Que Si. Després de 10 anys en el que s’ha venut i proclamat la mort del paper i el transvasament de la tinta mineral a l’electrònica, enguany és possible que l’encertin i que el llibre digital arrenqui d’una vegada. I tot això, val a dir-ho, perquè ha arribat Amazon, perquè sinó en tindríem per deu anys més.

Per tant, en la mateixa mesura que el llibre digital alça el vol, l’artesania i els llibres artesans tenen cada cop més força. Els últims dos anys han sorgit força iniciatives que així ho demostren en el camp dels llibres d’artista i artesans.

Per tot això, quan dic que fem els llibres del futur ho dic en conya, però perquè aquest futur ja ha arribat. No tinc res contra el llibre digital, al contrari, en sóc un gran fan i usuari habitual, però la tecnologia digital i l’analògica no són excloents sinó complementàries. És absurd limitar-se a una de sola podent gaudir d’ambdues.

Ara bé, no només de la literatura viu l’ésser humà i aquest procés de revalorització de tota l’artesania potser on millor es palpa - i es degusta - és al món de la cervesa. L’espectacular augment de marques de qualitat de cerveses artesanes a Catalunya em sembla un bon indicador del que estic exposant.

En definitiva, els llibres i les cerveses artesanes són els llibres i les cerveses del futur, és a dir, del present, que és l’únic temps que existeix.

I després de tot això, comunicar-vos que Llibres Artesans serà present en dos magnífics esdeveniments en els propers mesos.

Un és el Festival de Cerveses Artesanes BCN BEER FESTIVAL, al que acudiré en qualitat de visitant. Se celebrarà al Convent de Sant Agustí del 9 a l’11 de març i s’hi podran degustar més de 100 cerveses artesanes; les ganes que en tinc!

Art Libris Fira del Llibre

L’altre esdeveniment és Arts Libris, la Fira del Llibre d’Art i Disseny de Barcelona. Una espectacular mostra de projectes i iniciatives en el món del llibre que no us podeu perdre. En aquest cas hi assistiré com a participant en un estand amb els llibres i quaderns artesans - Aviat tindreu més informació al respecte.

Ja sigui en un, en l’altre o en els dos (opció preferent) espero que ens hi trobem!

Visca l’artesania!

relacionat
Compartir a les xarxes socials