Un llibre contra l'estigma de les malaties mentals

Joel Clavel fent un dels dibuixos del llibre

Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental

Parelles Artístiques és un projecte de sensibilització social que va començar fa 8 anys i que té un doble objectiu: afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental, i combatre la visió estigmatitzada sobre les malalties mentals. L’estigma és una idea preconcebuda creada a partir d’informacions errònies sobre alguna característica d’alguna persona i/o col·lectiu. En cada edició, quan finalitza el recorregut de les exposicions, les obres són subhastades en un acte públic que tanca l’edició, i els donatius que es recullen s’utilitzen per donar continuïtat a la iniciativa. Des del seu naixement, el projecte ha aplegat un total de 330 participants.

Coberta del llibre manuscrit

Edició 2013/2014 a Prelaboral d’Ampans

Quan des de Prelaboral d’Ampans em van proposar participar en el projecte no ho vaig dubtar, i em vaig sumar a les altres dues parelles que han sortit aquest any del mateix grup: Pedro Pinsach amb el fotògraf Marc Sixto, i Isabel López amb la pintora Rosamari Alonso. Per la nostra part, l’experiència amb el Joel Clavel ha estat genial. Primer ens vam conèixer, vam parlar del projecte, em va passar alguns dels seus relats i vam decidir fer-ne un llibre (podeu veure totes les imatges del procés a l'àlubm picasa de Ferran Cerdans Serra)

El llibre a Prelaboral d'Ampans

No ha pasado, realmente no ha pasado és un punyent relat breu del Joel que, després de retocar-lo una mica, vam convertir en un llibre desplegable. Per la meva banda el vaig escriure a mà, a tinta, i el Joel va fer uns magnífics dibuixos a llapis.

Exposicions a la vista

Al bloc de les Parelles Artístiques [www.parellesartistiques.cat] hi trobareu totes les obres conjuntes realitzades en aquesta edició 2013/2014; veureu la quantitat de parelles que han participat aquest any i en edicions anteriors! Us convido a seguir el projecte i visitar les exposicions que us quedin més aprop: la de Vic ja s'ha tancat, a Terrassa és el juny i aviat n'hi haurà una a Manresa. Quan es tanqui la data i el lloc us avisem i us esperem a la inauguració. Fins aviat!

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials