Llibre Dau: Segon premi!

26-28/10
entre setmana

Concurs Internacional de llibre d'artista

Llibre dau: 2n Premi Concurs Internacional Llibre d'artistaLLIBRE DAU, de Ferran Cerdans Serra. 2n Premi al I Concurs Internacional de llibre d'artista en homenatge a Joan Brossa, organitzat per Poció, Grup de recerca de la Universitat de Barcelona. En exposició al Centre Cultural Arts Santa Mònica els dies 27 i 28 d’octubre del 2016​, juntament amb la resta de llibres premiats i obres seleccionades.

El segon segon premi

Aquest és el meu segon segon premi, després del 2n premi Núvol de contes 2013. Em fa una il·lusió especial ja que sóc fan de Brossa des que vaig trobar, ara fa més de vint anys, un exemplar de "El saltamartí" en una tenda de segona mà. Entrar en el seu món em va fascinar i ja no n'he sortit més. Aquest llibre l'he llegit desenes de vegades i sempre hi trobo coses noves; fins i tot puc afegir que hi ha poemes que encara no els he "entès". En les meves participacions al cicle Tocats de Lletra he exposat vàries fotografies en homenatge a Brossa, en diferents anys. Per tot això, pocs premis em podrien concedir més importants per a mi que aquest!

I Concurs Internacional de llibre d'artista en homenatge a Joan Brossa

Concurs organitzat pel grup de recerca de la Universitat de Barcelona “Poció. Poesia i Educació” en el marc de les II Jornades Internacionals de Poesia. [www.pocio.cat/]

Quaranta-un han estat els projectes presentats, molts d’ells inspirats en poemes literaris de Joan Brossa. D’altres prenen com a referència l’esperit juganer i sorprenent de la poesia brossiana. Malgrat que bona part de les creacions són catalanes, hi ha una presència destacable de llibres d’artista espanyols, italians, argentins i brasilers.

Vicenç Altaió, Àngels Arroyo, Judith Barnés, Bibiana Crespo i Antoni P. Vidal van decidir premiar Carles Mamano amb el primer premi; Ferran Cerdans amb el segon; Vall Palou amb el tercer; i Alexandra Garcia i Victòria Benítez amb un accèssit. També varen valorar especialment els treballs de Marta Aguilar, Rosa Eva Campo, Encarnación Cepedal, Lola Fernández, Roberto Gianinetti, Salvador Martínez, Rebeca Pardo, Maria Pujol i Fèlix Sampietro.

El Llibre Dau

Un dau que ha passat, com per les mans d’un mag brossià, de tres a dues dimensions, del volum a un pla. Penso que a en Brossa li hagués agradat (si és que no hi va pensar alguna vegada). Si es vol abandonar a la sort es pot tirar en una taula llarga o bé al terra, i l’últim número que es veu sencer entre les dues ratlles negres és el resultat de la tirada. Aquesta tirada desplega tres poemes de Brossa, recollits a “El dia a dia (1988-1992)” (Edicions 62, 2007): ., OLÍMPIA i FI. Esfilagarsats entre els números, donen sentit a la tirada i al llibre, és a dir: li donen una altra dimensió, que podria ser la tercera... però no, no aquesta. Una altra tercera.

Estampant Llibre Dau, Ferran Cerdans Serra, 2016

Llibre Dau, Ferran Cerdans Serra, 2016

El Llibre Dau desplegat; Ferran Cerdans Serra, 2016

Inauguració, exposició i entrega de premis

Exposició dels llibres premiats i els seleccionats a Residència d’Artistes del Centre Cultural Arts Santa Mònica els dies 27 i 28 d’octubre del 2016.
La inauguració tindrà lloc dimecres 26 d’octubre a les 19.30h i els premis seran entregats divendres 28 d’octubre a les 18h. a l’Auditori del MACBA.
No cal dir que us hi espero juntament amb la resta d'obres i artistes, serà molt gran!

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2016

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials