Artesania i poesia a la Vall d'Àger

04/12
diumenge

20ª Fira d'Àger

20ª Fira d'Àger, productes artesans i del Montsec
Enguany participo a la Fira d’Àger com a artista convidat de la tenda d’art i artesania Cal Art, en una edició molt especial i poètica en memòria de Benet Rossell. No us perdeu aquesta “Porcellada”!
Diumenge 4 de desembre, de 11:00 a 15:00;
Cal Art, Carrer de la Font, 5, Àger (Lleida).

Una edició molt especial en memòria de Benet Rossell

Antigament, a Àger hi tenia lloc, el mes de desembre, la “Fira dels porcells”, que es compraven per engreixar-los durant l’any i matar-los l’hivern següent. La tradició d’aquesta fira es remunta vers el segle XVIII, i es mantingué fins els anys seixanta. Enguany fa vint anys que es va recuperar. La nova Fira d’Àger no vol deixar de ser un aparador del Montsec, una bona mostra dels productes autòctons. Al mateix temps, vol ser motor de potenciació de la tasca artesana.
El caràcter cultural sempre hi ha estat present a través de la ja consolidada vetllada poètica, anomenada “Porcellada”. Aquest any, es ret un sentit homenatge a la figura d’en Benet Rossell, de qui es recupera la imatge d’un cartell de l’any 2000 que va dedicar a la Fira. La Porcellada d’Àger d’enguany serà, doncs, un homenatge a Benet Rossell i també a en Carles Hac Mor, conduït per Carles Sanuy, amb la participació d’un munt de poetes com Sònia Hernández, Josep Pedrals, Dolors Udina, Antoni Clapés...
Tot això serà dissabte, el dia abans de la Fira d’Artesania i del Montsec i mostra d’oficis artesans.

Sèries úniques per a Cal Art

En aquest 20ª Fira d'Àger seré l'artista convidat de la tenda d'art i artesania Cal Art, de manera que estic preparant una sèrie de llibres artesans manuscrits dedicada a Àger i a la Vall. Aquests llibres es troben encara en procés i no us puc mostrar imatges, però ho aniré fent a mesura que en tingui de disponibles. No us podeu perdre una visita a Cal Art, en la que l’Olga Castro exposa mostres de la millor artesania que podeu trobar arreu. Per a mi és la millor manera de participar en aquesta 20ª fira tan especial. Gràcies Olga!

Llibres Artesans que hi trobareu

La nova sèrie dedicada a la vall, que encara no tinc a punt però aniré publicant-ne imatges segons s'acosta el gran dia de la fira. Els Llibres Artesans prenen tot el seu sentit en una fira com aquesta, així que miraré de dur-hi una bona selecció d'obres úniques i originals.

Llibre narrativa Gota malaia

Primer de tot, Gota Malaia, el nou recull de microcontes i aforismes, que ja serà el setè, en format retallable propi per duplicat fet a mà per l'autor. Aquest recull està tenint molt èxit i és, sens dubte, el que desapareix més ràpidament de tots els retallables -si exceptuem les múltiples edicions del Màximes i mínimes, és clar!

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb varis exemplars de la nova sèrie del llibre poema manuscrit Xiuxiueigs, un exemplar del Ànimes nues. També hi trobareu (si hi arriba!) l'únic exemplar de la sèrie Eva Elias que queda, així com la primera sèrie de l'autor del llibre poema Gira-sol nocturn. Aquesta última novetat he trigat més d'un any en donar-la per acabada; literatura a foc lent!

Llibre poema Ànimes nues de Ferran Cerdans

Llibre poema Gira-sol nocturn de Ferran Cerdans

Punts de llibre manuscrits

Finalment, també hi trobareu els nous punts de llibre amb base de l'aquarel·lista Eva Elias; la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez, així com la nova sèrie del DKO (en preparació).

Punts Eva Elias manuscrits per Ferran Cerdans Serra

També tindreu disponibles els llibres de microcontes i aforismes en format retallable Vides Mínimes, Passions Mínimes, i Un hambre incómoda, de Sarah Dahan.

Tot això disponible per fullejar, llegir, ensumar, tocar i remenar!

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2016

relacionat
notícies: 
articles: 
Compartir a les xarxes socials