La meva primera vegada! (a Girona)

09/04
dissabte

Mercat d'Art Km0

Mercat de productes artístics, nova artesania i creativitat del territori al que assisteixo com a artista convidat amb els Llibres Artesans. És la meva primera vegada a Girona, us hi espero amb moltes ganes!
Dissabte 9 d'abril, a partir de les 11 del matí, tot el dia.

Mercat d'Art Km0
Plaça de l'Assumpció, Girona, Girona

La Volta a Girona

La Volta està formada per establiments que acullen diverses propostes vinculades a la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic. La iniciativa es va posar en marxa el desembre de 2014 amb l'obertura de dos locals que van ser ocupats per set projectes creatius triats en convocatòria pública als quals es sumen ara dos espais més.
La segona fase del projecte inclou també la creació d'un mercat de productes artístics del territori que s'ha batejat amb el nom de mercat d'Art KM0.

Llibres Artesans al Mercat d'Art KM0

La Volta es transforma mensualment en un mercat d'art, nova artesania i creativitat, situat al bell mig de la Plaça porxada de l'Assumpció del barri de Sant Narcís. El mercat de La Volta té com a principal objectiu promoure el contacte directe entre creadors i visitants, sota la denominació d'Art Km0. La jornada inaugural va ser l'11 d'abril de 2015 coincidint amb el dia internacional de l'art.

Selecció del Llibre de Mil Proverbis de Ramon Llull, escrit i fet a mà per Ferran Cerdans Serra

Des de La Volta hem ideat i construït les parades perquè tinguin una aparença única i original seguint la filosofia del projecte. Mensualment es programen diferents activitats culturals: concerts, pintura mural en viu, graffitis, tallers per a nens i adults, jocs tradicionals, subhasta d'art, construccions efímeres, jocs, tallers, etc. i cada edició compta amb un cartell propi d'edició limitada que es pot adquirir acabat de serigrafiar durant el mercat.

Edició especial d’aniversari

Aquest dissabte 9 d’abril es compleix el primer aniversari del mercat d'Art Km0, i per celebrar-ho han ampliat l’horari fins a ocupar tot el dia. Així que és motiu doble de satisfacció poder-hi anar com a artista convidat amb els Llibres Artesans en un dia tan especial. És la meva primera vegada a Girona, us hi espero amb moltes ganes!

Un taller de narrativa visual

En aquest mercat farem un dels tallers de més èxit de Llibres Artesans: el taller de còmic reciclat. Heu llegit tantes vegades els vostres còmics i historietes que ja us les sabeu de memòria? Amb unes tisores i uns quants retoladors de colors, reciclarem les vinyetes i crearem històries noves i diferents; retallant, enganxant, canviant l'ordre, afegint diàlegs o bé modificant-los, etc. Al mateix temps, si detectem algun tòpic o punt de vista sexista, mirarem de donar-li la volta retallant i afegint fins a canviar el missatge i transformar-lo en una nova història igualitària. Com tots els tallers de Llibres Artesans, es tracta de donar eines de baix cost que ens serviran per sempre més.

taller de còmics reciclats - Un dia de conte, 2014

Llibres Artesans novetats de Sant Jordi

Aquesta fira és just 15 dies abans de Sant Jordi, de manera que les novetats seran justament les mateixes d'enguany per la Diada. Com a plats forts, cinc llibres nous amb molta entitat dins del projecte: Gota Malaia, el nou recull de microcontes i aforismes, que ja serà el setè, en format retallable propi per duplicat fet a mà per l'autor.

Llibre narrativa Gota malaia

El nou llibre de la Sarah Dahan Al otro lado del bosque, les primeres sèries del Fullam de primavera i la segona sèrie del llibre manuscrit de proverbis de Ramon Llull en commemoració de l'Any Llull. Finalment, el nou poemari manuscrit, el primer des de 2008, que s’anomena Gira-sol nocturn -en aquesta imatge, les cobertes de l'aquarel·lista Eva Elias:

Cobertes obra original Eva Fortuny per al Gira-sol nocturn

Els clàssics sempre repeteixen!

D'altra banda, també hi trobareu els nous punts de llibre amb base de l'aquarel·lista Eva Elias; la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez. A més, duré també exemplars dels reculls de poemes curts manuscrits Petjades Obagues i Flascó d'essències curatives, així com de l'Escrits en tinta invisible, el llibre preferit de l'autor, escrit en paper i tintes especials.

Escrits en tinta invisible, de Ferran Cerdans Serra

També hi trobareu els llibres de microcontes i aforismes en format retallable Selecció del quinze, Vides Mínimes, Passions Mínimes, i Un hambre incómoda, de Sarah Dahan. Per completar la parada, alguns llapis amb aforismes manuscrits i els clàssics relats per emportar. Tot això disponible per fullejar, llegir, ensumar, tocar i remenar!

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2016

relacionat
Compartir a les xarxes socials