Tornem a La Volta de Girona!

09/03/19
dissabte

La Volta #28: art i artesania

La Volta, Art i Artesania

Amb molta il·lusió tornem a participar al Mercat d'Art Km0 de La Volta, en aquesta ocasió en una edició especial d'art i artesania, conjuntament amb un concert en col·laboració amb el Black Music Festival. Dissabte 9 de març, de 10 a 19h a la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís, Girona.

Art, Artesania i Música

La Volta celebra la seva 28a edició en col·laboració amb el Black Music Festival en l'apartat musical que enguany comptarà amb l'actuació de Nakany Kanté (12h). En aquesta ocasió hi hauran més de 20 parades vinculades a la recuperació d'oficis i tècniques artístiques que, treballades des de la sostenibilitat i allunyades dels processos industrials de fabricació, impliquen un coneixement específic de cada tècnica.

A més a més, des de La Volta es pretén fomentar la trobada entre professionals del sector i, és per això, que es programaran activitats pedagògiques i conferències per apropar i compartir el coneixement i l'experiència laboral del sector. L'espai expositiu del projecte acollirà l'exposició de l'artista gironí Marc Padrosa.

En aquesta ocasió, es planteja la jornada com un espai de trobada i intercanvi de coneixements per crear sinergies entre els professionals d’un mateix àmbit i on el públic podrà gaudir d’una extensa programació d’activitats pedagògiques i conferències a l’entorn d’una mateixa temàtica comú; en aquest cas l’art i l’artesania. A més del mercat amb parades dedicades a la recuperació d’oficis i tècniques artístiques, hi podreu trobar: exposicions, demostracions d'oficis i tècniques recuperades, xerrades en format de diàleg entre artistes de diferents disciplines, presentació d'un projecte de moda i comerç amb consciència i tallers.

Al mateix temps i gràcies a la renovada col·laboració amb el Black Music Festival, els assistents podreu gaudir del concert de Nakany Kanté Trio. Com ja és habitual hi haurà servei de bar durant tot el dia i dinar popular.

Llibres artesans que hi trobareu

Pel que fa als llibres poema manuscrits, veureu alguns exemplars de les noves sèries del Gira-sol nocturn, amb cobertes a l'acrílic de l'autor, així com Xiuxiueigs, Ànimes nues i Petjades obagues amb les cobertes art original de l'Eva.

Xiuxiueigs, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Gira-sol nocturn, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, sèrie en acrílic de l'autor

Aiguades i punts de llibre

A la parada hi trobareu també l'obra conjunta amb l'aquarel·lista Eva Elias: texts propis manuscrits per Ferran Cerdans Serra sobre les Boscúries, Flors d'aigua i Aquarel·la infantil, així com els ja habituals punts manuscrits.

Gatunades manuscrites. Aquarel·la original de l'artista Eva Elias, text manuscrit de Ferran Cerdans Serra.

Miratge, sèrie BOSCÚRIES. Aquarel·la de l'artista Eva Elias.

Dos ocells; aquarel·la de l'Eva Elias, texts de Ferran Cerdans Serra manuscrits per l'autor.

Punts de llibre de l'aquarel·lista Eva Elias, amb texts manuscrits de Ferran Cerdans Serra

Micronarrativa per compartir

L'últim llibre de micronarrativa retallable és el Cítrics breus, aforismes i microcontes cítrics i refrescants. A més de les 51 peces originals que conté, hi trobareu també el Micromenta i del Gota malaia. Tots aquests llibres són fets a mà per l'autor, en el format de disseny propi retallable, impresos per duplicat i microperforats per arrencar i compartir, escampar, regalar...

CÍTRICS BREUS, micronarrativa per compartir, Ferran Cerdans Serra 2017/18

Roses de Sant Jordi

Si voleu avançar-vos a Sant Jordi i evitar corredisses d'última hora —o bé quedar-vos-en sense!—, tindrem algunes de les ja clàssiques roses de Sant Jordi: aquarel·les originals de l'Eva Elias amb texts propis manuscrits pel Ferran Cerdans Serra. Amb aquestes roses enllacem directament amb l'origen de Llibres Artesans l'any 2002: els poemes manuscrits lligats a les roses de la Diada.

Roses de Sant Jordi. Ens podem passar la vida... Aquarel·la de l'artista Eva Elias, text manuscrit Ferran Cerdans Serra.

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials