IIª Fira de Consum Responsable

17/12-04/01
tots els dies

II Fira de Consum Responsable

II Fira de Consum ResponsableUna nova edició d’aquesta fira en la que podreu trobar productes, serveis i activitats de consum responsable i de proximitat, de productors que cerquen una economia social i solidària. Llibres Artesans hi serà amb l’altre projecte de la cooperativa, l’editorial Tigre de Paper.
Cada dia de 11:00 a 20:30, des del 17 de desembre fins al 4 de gener. Plaça Catalunya, Barcelona.

Una nova edició de la Fira de Consum Responsable

La segona edició d’aquesta fira torna a presentar els productes, els serveis i les activitats d’empreses i entitats que promouen un model de consum responsable i de proximitat; una economia arrelada als barris, que no es deslocalitza, orientada a donar resposta a les necessitats de les persones. Constarà de 44 estands ocupats per una seixantena de projectes i entitats del 17 al 24 de desembre i del 27 de desembre al 4 de gener —estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.
La fira disposarà d’un espai a l’interior de la plaça, anomenat la Tribuna de les Persones, on es faran activitats, al matí i a la tarda, fins al 31 de desembre: actuacions musicals amb contingut social i transformador, teatre i projecció de curtmetratges, presentacions de llibres, recitals de poesia…
Cal destacar l’Install Party d’Alternatives “Desconnecta’t del capitalisme, instal·la’t les alternatives”. Una gran oportunitat per començar a deixar enrere un consum que perpetua les injustícies, fent el pas cap a alternatives de l’economia solidària en els camps de les finances, la llum, la telefonia, la premsa i altres serveis. Com a consumidors, allò que triem afavoreix un model econòmic i social o un altre: desconnecta’t del capitalisme!

Llibres Artesans i Tigre de Paper Edicions

Llibres Artesans i Tigre de Paper

En aquesta Fira, com l'any passat, hi participarem plegades les dues propostes de Cultura21: el nucli de la cooperativa, l'editorial de narrativa crítica social i assaig Tigre de Paper Edicions, i els Llibres Artesans. Així doncs, amb una sola visita podreu fullejar tot el catàleg de Tigre de Paper, així com una selecció dels llibres que faig a mà des de 2002 (l’any vinent 15 anys!).

Llibres Artesans que hi podreu veure, llegir, ensumar...

Els Llibres Artesans prenen tot el seu sentit en una fira com aquesta, així que miraré de dur-hi una bona selecció d'obres úniques i originals.

Llibre narrativa Gota malaia

Primer de tot, Gota Malaia, el nou recull de microcontes i aforismes, que ja serà el setè, en format retallable propi per duplicat fet a mà per l'autor. Aquest recull està tenint molt èxit i és, sens dubte, el que desapareix més ràpidament de tots els retallables -si exceptuem les múltiples edicions del Màximes i mínimes, és clar!

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb alguns exemplars dels llibres poema manuscrits
Xiuxiueigs i Ànimes nues.

Llibre poema Ànimes nues de Ferran Cerdans

Narrativa breu

Finalment, també hi trobareu la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez, així com la nova sèrie del DKO.

Format retallable

Pel que fa al format retallable, hi trobareu també els llibres de microcontes Vides Mínimes i Passions Mínimes de la Bel Olid i Un hambre incómoda i Al otro lado del bosque, de Sarah Dahan.

Intercanvi i moneda social

Llibres Artesans Ecoxarxa del BagesLlibres Artesans forma part de A Bona Hora (l'ecoxarxa del Bages), una comunitat d’intercanvi de béns i serveis amb moneda social; una xarxa de persones que volem cobrir les nostres necessitats localment, a través de l'intercanvi directe o de l'ús d'una moneda social pròpia, cercant establir unes relacions comercials més justes, properes i transparents. La moneda social de l'ecoxarxa del Bages es diu hora, ℏ. Es basa en l’hora de treball, un valor real, proper i constant, en comptes d’un valor fictici com l’euro. Aquesta moneda ens permet fer intercanvis multilaterals entre les persones que formem l’ecoxarxa. Si passeu per la Fira de Consum Responsable i formeu part d'alguna Ecoxarxa podreu emprar les vostres hores en els Llibres Artesans.

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2016

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials