Santpedor en Flor d'hivern

Llibres Artesans a Santpedor en Flor hivern 2017
16-17/12

Santpedor en Flor

Llibres Artesans participa en l’edició d’hivern del festival Santpedor en Flor, que el poble acull com a Vila Florida amb tres flors d’honor. Dissabte 16 i diumenge 17 de desembre de 2017, durant tot el dia, exposició de llibres manuscrits, aquarel·les, etc. a la porxada de la Plaça Gran de Santpedor.

Santpedor en Flor d’hivern

Santpedor va ser el primer municipi de la comarca del Bages en incorporar-se al projecte Viles Florides, que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinat i la millora dels espais verds. Actualment gaudeix de tres flors d’honor.

Santpedor en Flor és el festival que acull el poble com a Vila Florida, que "serveix d'eix vertebrador per la revitalització del casc antic del municipi com un centre viu per veïns i dinàmic en comerç i turisme". L’edició d’hivern és un esdeveniment centrat en el món de la flor i experiències florals que cerca crear una experiència de visita centrada en el barri antic medieval.

Santpedor en Flor, edició hivern 2017

Aquesta fira implica un Mercat de Nadal amb avets, flors de Nadal i productes d’ambientació nadalenca, Mercat de la flor amb productes i derivats del món floral i flors d’hivern, Art i ornamentació floral per tot el Barri antic i fins i tot experiències en gastronomia i sabors florals.

És en el marc d’aquest festival en el que hi trobareu una exposició al carrer dels Llibres Artesans, concretament a sota les porxades de la Plaça Gran, a tocar de l’estàtua al Timbaler del Bruc.

Viles Florides

El projecte Viles Florides [vilesflorides.cat], que promou la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinat, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu del parcs i jardins.

De forma anual s'entreguen les Flors d'Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides, valorant aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, el respecte pel medi ambient, etc.

Llibres Artesans que hi podreu veure, llegir, ensumar...

En aquesta cita podreu veure les novetats de Llibres Artesans d'aquest any, en motiu de la celebració dels 15 anys, així com alguns clàssics del projecte literari. Una de les novetats destacades és el número 6 de la revista d'autor Un Mar Degota. Les persones que hi esteu subscrites podreu passar a recollir el vostre exemplar. També seria un bon moment, si teniu el llibre anual pendent, per escollir el vostre llibre manuscrit!

Un mar degota n.6, revista d'autor de Ferran Cerdans de LLibres Artesans

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb diversos exemplars de llibres poema manuscrits, en especial les noves sèries del Gira-sol nocturn, del Xiuxiueigs i del Petjades obagues, tots amb les cobertes art original de l'aquarel·lista Eva Elias.

Xiuxiueigs, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Gira-sol nocturn, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Flors d'aigua, Eva Elias

En aquesta edició de Santpedor en flor podreu veure i tocar l'obra conjunta amb l'aquarel·lista Eva Elias: texts propis manuscrits per Ferran Cerdans Serra sobre les Boscúries i les noves Flors d'aigua de l'Eva.

Flors d'aigua per a Santpedor en flor. Ànimes nues, 2008

Flors d'aigua; aquarel·la de l'Eva Elias, texts de Ferran Cerdans Serra manuscrits per l'autor. Ànimes nues, 2008

Micronarrativa per compartir

L'última novetat en aquest moment és el Micromenta, microcontes refrescants. Nou recull de narrativa hiperbreu amb 51 peces originals de Ferran Cerdans Serra. Fets a mà per l'autor en el format de disseny propi retallable, impresos per duplicat i microperforats per arrencar i compartir, escampar, regalar...

Llibre narrativa hiperbreu Micromenta

El DAU AL BROSSA

Primera sèrie del llibre d’artista que va guanyar el 2n Premi al Concurs Internacional de Llibres d’Artista en Homenatge a Joan Brossa, organitzat pel grup de recerca de la Universitat de Barcelona “Poció. Poesia i Educació” en el marc de les II Jornades Internacionals de Poesia.


Es tracta d'un dau que ha passat, com per les mans d’un mag Brossià, del volum a un pla. Si es vol abandonar a la sort, es pot tirar en una taula llarga. L’últim número que es veu sencer entre les dues ratlles negres és el resultat de la tirada. El moviment va desplegant tres poemes de Brossa que, esfilagarsats entre els números, donen sentit a la tirada i al llibre. És a dir, li donen una altra dimensió que podria ser la tercera. Però no, no aquesta. Una altra tercera.

Llibre Dau, Ferran Cerdans Serra, 2016

Narrativa breu

Finalment, també hi trobareu la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez.

Format retallable

Pel que fa al format retallable, hi trobareu també els llibres de microcontes Vides Mínimes i Passions Mínimes de la Bel Olid i Un hambre incómoda i Al otro lado del bosque, de Sarah Dahan.

Lectura de texts a les 5 de la tarda

A partir d'avui, cada vegada que es munti parada de Llibres Artesans, ja sigui per a una fira, mercat, exposició o altres esdeveniments, hi haurà lectura de texts a les 5 de la tarda. Llegirem fragments de relats breus, aforismes, microcontes, poemes... tant dels llibres artesans com dels relats per emportar, les aquarel·les, els punts manuscrits i altres artefactes literaris. Podeu venir a escoltar o bé afegir-vos a la lectura.

Lectura de texts, a les 5 de la tarda, en totes les parades de Llibres Artesans.

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2017

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials