Exposició Santpedor en Flor

5-6/5
cap de setmana

Llibres Artesans a Santpedor Vila Florida

Santpedor Vila Florida

Llibres Artesans participa en aquesta segona edició del festival Santpedor en Flor, que el poble acull com a Vila Florida amb tres flors d’honor oficials. Durant tot el dia, exposarem aquarel·les manuscrites, llibres artesans, etc. amb motius florals.
Dissabte 5 i diumenge 6 de maig, Plaça Gran, Santpedor (Barcelona).

Santpedor en Flor

Santpedor va ser el primer municipi de la comarca del Bages en incorporar-se al projecte Viles Florides, que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinat i la millora dels espais verds. Actualment gaudeix de tres flors d’honor.

Santpedor en Flor 2018

Santpedor en Flor és el festival que acull el poble com a Vila Florida, que "serveix d'eix vertebrador per la revitalització del casc antic del municipi com un centre viu per veïns i dinàmic en comerç i turisme". L’edició d’hivern és un esdeveniment centrat en el món de la flor i experiències florals que cerca crear una experiència de visita centrada en el barri antic medieval.

Aquesta fira implica un Mercat de la flor amb productes i derivats del món floral, Art i ornamentació floral per tot el Barri antic i fins i tot experiències en gastronomia i sabors florals. És en el marc d’aquest festival en el que hi trobareu una exposició al carrer dels Llibres Artesans, concretament a sota les porxades de la Plaça Gran, a tocar de l’estàtua al Timbaler del Bruc.

Viles Florides

El projecte Viles Florides [vilesflorides.cat], que promou la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinat, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu del parcs i jardins.

De forma anual s'entreguen les Flors d'Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides, valorant aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, el respecte pel medi ambient, etc.

Llibres Artesans que hi podreu veure, llegir, ensumar...

Exposarem coincidint amb el Mercat de la Flor: Dissabte de 10 a 14h i de 17 a 19h. Diumenge de 10 a 14h. A les porxades de la Plaça Gran.

Flors d'aigua i punts de llibres

En aquesta edició de Santpedor en Flor podreu veure i tocar l'obra conjunta amb l'aquarel·lista Eva Elias: texts propis manuscrits per Ferran Cerdans Serra sobre les Boscúries i les Flors d'aigua de l'Eva. També hi durem punts manuscrits, alguns amb motius florals.

Flors d'aigua per Sant Jordi a Santpedor. Eva Elias i Ferran Cerdans

Rosa de Sant Jordi manuscrita; Eva Elias i Ferran Cerdans Serra

Punts de llibre de Sant Jordi de l'aquarel·lista Eva Elias, amb texts manuscrits de Ferran Cerdans Serra

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb diversos exemplars de llibres poema manuscrits, en especial les noves sèries del Gira-sol nocturn, amb cobertes a l'acrílic de l'autor, així com Xiuxiueigs, Ànimes nues i Petjades obagues amb les cobertes art original de l'aquarel·lista Eva Elias.

Ànimes nues, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Xiuxiueigs, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Gira-sol nocturn, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Micronarrativa per compartir

La novetat d'enguany en micronarrativa retallable és el Cítrics breus, aforismes i microcontes cítrics i refrescants. A més d'aquest nou llibre de narrativa hiperbreu, amb 51 peces originals de Ferran Cerdans Serra, hi trobareu també exemplars del Micromenta i del Gota malaia. Tots aquests llibres són fets a mà per l'autor, en el format de disseny propi retallable, impresos per duplicat i microperforats per arrencar i compartir, escampar, regalar...

CÍTRICS BREUS, micronarrativa per compartir, Ferran Cerdans Serra 2017/18

CÍTRICS BREUS, micronarrativa retallable de Ferran Cerdans Serra, 2017/18

Lectura de texts a les 5 de la tarda

Durant aquest taller obert també hi haurà lectura de texts a les 5 de la tarda. Llegirem fragments de relats breus, aforismes, microcontes, poemes... tant dels llibres artesans com dels relats per emportar, les aquarel·les, els punts manuscrits i altres artefactes literaris. Podeu venir a escoltar o bé afegir-vos a la lectura.

Lectura de texts, a les 5 de la tarda, en totes les parades de Llibres Artesans.

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials