Una nova Vila del Llibre!

22-23/10
cap de setmana

Vila del Llibre Cervera

Vila del Llibre Cervera 2016
Cervera s'estrena com a Vila del llibre, seguint el projecte de Bellprat i amb la idea de teixir-ne una xarxa a Catalunya. Llibres Artesans no podia faltar-hi, us hi esperem!
Dissabte 22 i diumenge 23 d'octubre.
Carrer Major, 44, Cervera (Lleida).

Vila del llibre

Una vila del llibre és un lloc rural o un espai dins de pobles més grans, que ha trobat en el món del llibre l’excusa per sortir de l’oblit i activar una economia sostenible. És una iniciativa capaç d’articular noves xarxes de col·laboració entre el món cultural, social i econòmic.


El centenari Carrer Major de la vila es transformarà aquesta tardor en un centre cultural de primer ordre convertit en "Cervera, Vila del Llibre". El repte que ens hem marcat és retornar l’esplendor a aquest carrer, avui amb la majoria de locals tancats al públic, promovent la instal·lació de comerços relacionats amb el món del llibre i els seus oficis (llibreries, enquadernadors, estudis creatius, etc.).


Noves propostes desenvolupades enguany a Bellprat han gaudit del favor del públic i les volem evidenciar a Cervera, Vila del Llibre: per exemple, hem reunit editors de llibre d’artista en un espai anomenat “Territori creatiu”.


Cervera ens donar la possibilitat de seguir experimentant el format proposat a Bellprat, aprofitant sobretot la força mediàtica d’aquesta ciutat, bressol de moltes manifestacions artístiques i culturals al llarg dels segles i que encara manté en els moviments culturals el motor de la seva economia.

Una xarxa de Viles del Llibre

La xarxa de Viles del Llibre de Catalunya ja és una realitat. Aquesta iniciativa forma part del projecte de xarxa de Viles del llibre a Catalunya que s'està impulsant des de l'organització de Bellprat. En el cas de Cervera, organitzat per la Paeria de Cervera amb el suport de VilaDelLlibre.cat, que s'ha marcat el repte de transformar el centenari Carrer Major de la vila en un centre cultural de primer ordre convertit en "Cervera, Vila del Llibre". Es proposa una panoràmica de tota la professió del món del llibre i d'un programa ple de figures de primer ordre del panorama cultural del nostre país.

Taller de còmic reciclat

En aquesta primera edició de la Vila del llibre de Cervera, podreu assistir a una nova edició del taller de còmic reciclat impartit per Ferran Cerdans Serra.

taller de còmics reciclats - Un dia de conte, 2014

Dia: Dissabte 22/10/16
Hora: de 12:00 a 14:00
Lloc: Espai propi a la parada de Llibres Artesans.

Si us voleu preparar el taller, a la fitxa hi teniu més informació i les bafarades en pdf per si voleu imprimir-les en papers de colors per reciclar. Us hi esperem!

Llibres Artesans que hi trobareu

A Cervera podreu veure, llegir, ensumar... les novetats d'enguany. Primer de tot, Gota Malaia, el nou recull de microcontes i aforismes, que ja serà el setè, en format retallable propi per duplicat fet a mà per l'autor.

Llibre narrativa Gota malaia

També hi podreu llegir, el llibre manuscrit de proverbis de Ramon Llull en commemoració de l'Any Llull (només queda un exemplar a dia d'avui i no en faré més).

Selecció del Llibre de Mil Proverbis de Ramon Llull, escrit i fet a mà per Ferran Cerdans Serra

Novetats i noves sèries de llibres manuscrits

Comptarem també amb les noves sèries dels llibres poema manuscrits Ànimes nues, Xiuxiueigs i Escrits entinta invisible, així com la primera sèrie del nou Gira-sol nocturn. Aquesta última novetat he trigat més d'un any en donar-la per acabada; literatura a foc lent!

Llibre poema Ànimes nues de Ferran Cerdans

Llibre poema Gira-sol nocturn de Ferran Cerdans

Punts de llibre manuscrits

Finalment, també hi trobareu els nous punts de llibre amb base de l'aquarel·lista Eva Elias; la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez, així com la nova sèrie del DKO (en preparació).

Punts Eva Elias manuscrits per Ferran Cerdans Serra

També hi trobareu els llibres de microcontes i aforismes en format retallable Vides Mínimes, Passions Mínimes, i Un hambre incómoda, de Sarah Dahan.

Per completar la parada, els ja clàssics relats per emportar. Tot això disponible per fullejar, llegir, ensumar, tocar i remenar!

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2016

relacionat
Compartir a les xarxes socials