Cap a Montblanc a fer Xarxa!

1-2/04
cap de setmana

Vila del Llibre de Montblanc

Vila del Llibre Montblanc 2017Montblanc s'estrena com a Vila del llibre, seguint el projecte de Bellprat i amb la idea de teixir la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya. Llibres Artesans no podia faltar-hi.
FEM XARXA. Us hi esperem!
Dissabte 1 i diumenge 2 d'abril.
Plaça de Sant Miquel, Montblanc (Tarragona).

Montblanc, tercera Vila del Llibre

"A la cloenda de Cervera Vila Del Llibre, Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, va demanar ‘multiplicar els llibres i les iniciatives per a la seva difusió’. A VilaDelLLibre.CAT, que creuen de manera ferma en el potencial del llibre com a element dinamitzador i cohesionador del territori, els va semblar un encàrrec personal. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va confirmar que Montblanc apostava per convertir-se en la tercera Vila del Llibre, confirmant la magnitud de l’aposta que fa la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya.

Una Vila del Llibre va de llibres, però també d’un país que vol créixer sense oblidar els racons del seu territori, ni cap nom del seu patrimoni literari. Va de persones, d’aquelles que en plena crisi i en un món excessivament digital hi han engegat petites editorials que fan grans propostes, no sense risc econòmic o personal. Va d’il·lusions, de les nostres com a promotors d’una xarxa cultural que neix, però també dels escriptors editats per primera vegada que esperen continuar escrivint, d’artistes del llibre que lluiten per viure del seu ofici, de ciutadans que no volen asseure’s a esperar que els seus pobles i les seves ciutats desapareguin en l’oblit. Es proposa una panoràmica de tota la professió del món del llibre i un programa ple de figures de primer ordre del panorama cultural del nostre país.

Montblanc Vila Del Llibre tindrà el seu festival anual els dies 1 i 2 d'abril, ampliant així aquesta Xarxa incipient de punts de literatura viva al mapa. Aquesta iniciativa forma part del projecte de xarxa de Viles del llibre a Catalunya que s'està impulsant des de l'organització de Bellprat.

Llibres Artesans que hi podreu veure, llegir, ensumar...

Els Llibres Artesans prenen tot el seu sentit en una fira com aquesta, així que miraré de dur-hi una bona selecció d'obres úniques i originals.(Per actualitzar amb les novetats 2017 en el moment de publicar aquesta nota a l'agenda)

L'última novetat en aquest moment és el Micromenta, microcontes refrescants. Nou recull de narrativa hiperbreu amb 51 peces originals de Ferran Cerdans Serra. Fets a mà per l'autor en el format de disseny propi retallable, impresos per duplicat i microperforats per arrencar i compartir, escampar, regalar... Primera edició, març de 2017.

Llibre narrativa hiperbreu Micromenta

Seguint amb el format retallable, duré també la nova sèrie del Gota Malaia, de 2016, que ja serà la tercera!

Llibre narrativa Gota malaia

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb alguns exemplars dels llibres poema manuscrits
Xiuxiueigs i Ànimes nues.

Llibre poema Ànimes nues de Ferran Cerdans

Narrativa breu

Finalment, també hi trobareu la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez, així com la nova sèrie del DKO.

Format retallable

Pel que fa al format retallable, hi trobareu també els llibres de microcontes Vides Mínimes i Passions Mínimes de la Bel Olid i Un hambre incómoda i Al otro lado del bosque, de Sarah Dahan.

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2017

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials