2ª Vila del Llibre a Montblanc

24-25/03

Vila del Llibre Montblanc 2018

Vila del Llibre Montblanc

Segona edició de la Vila del llibre a Montblanc, teixint la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, en un escenari fantàstic. Llibres Artesans hi participa de nou. Us hi esperem!
Dissabte 24 i diumenge 25 de març.
Montblanc (Tarragona).

Montblanc Vila del Llibre

Montblanc apostava l'any passat per convertir-se en la tercera Vila del Llibre, confirmant la magnitud de l’aposta que fa la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya.

Una Vila del Llibre va de llibres, però també d’un país que vol créixer sense oblidar els racons del seu territori, ni cap nom del seu patrimoni literari. Va de persones, d’aquelles que en plena crisi i en un món excessivament digital hi han engegat petites editorials que fan grans propostes, no sense risc econòmic o personal. Va d’il·lusions, de les nostres com a promotors d’una xarxa cultural que neix, però també dels escriptors editats per primera vegada que esperen continuar escrivint, d’artistes del llibre que lluiten per viure del seu ofici, de ciutadans que no volen asseure’s a esperar que els seus pobles i les seves ciutats desapareguin en l’oblit. Es proposa una panoràmica de tota la professió del món del llibre i un programa ple de figures de primer ordre del panorama cultural del nostre país.

Montblanc Vila Del Llibre tindrà el seu festival anual els dies 24 i 25 de març, ampliant així aquesta Xarxa incipient de punts de literatura viva al mapa, dins del projecte de xarxa de Viles del llibre a Catalunya.

Llibres Artesans que hi podreu veure, llegir, ensumar...

En aquesta cita podreu veure les novetats de Llibres Artesans però també reedicions d'alguns clàssics del projecte literari. Una de les novetats destacades és el número 7 de la revista d'autor Un Mar Degota. Les persones que hi esteu subscrites podreu passar a recollir el vostre exemplar. També seria un bon moment, si teniu el llibre anual pendent, per escollir el vostre llibre manuscrit!

Un mar degota n. 7, revista d'autor de Ferran Cerdans Serra

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb diversos exemplars de llibres poema manuscrits, en especial les noves sèries del Gira-sol nocturn, del Xiuxiueigs i del Petjades obagues, tots amb les cobertes art original de l'aquarel·lista Eva Elias.

Xiuxiueigs, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Gira-sol nocturn, llibre poema de Ferran Cerdans Serra, cobertes Eva Elias

Flors d'aigua, Eva Elias

En aquesta edició de Santpedor en flor podreu veure i tocar l'obra conjunta amb l'aquarel·lista Eva Elias: texts propis manuscrits per Ferran Cerdans Serra sobre les Boscúries i les noves Flors d'aigua de l'Eva.

Flors d'aigua per a Santpedor en flor. Ànimes nues, 2008

Flors d'aigua; aquarel·la de l'Eva Elias, texts de Ferran Cerdans Serra manuscrits per l'autor. Ànimes nues, 2008

Micronarrativa per compartir

L'última novetat en aquest moment és el Micromenta, microcontes refrescants. Nou recull de narrativa hiperbreu amb 51 peces originals de Ferran Cerdans Serra. Fets a mà per l'autor en el format de disseny propi retallable, impresos per duplicat i microperforats per arrencar i compartir, escampar, regalar...

Llibre narrativa hiperbreu Micromenta

El DAU AL BROSSA

Primera sèrie del llibre d’artista que va guanyar el 2n Premi al Concurs Internacional de Llibres d’Artista en Homenatge a Joan Brossa, organitzat pel grup de recerca de la Universitat de Barcelona “Poció. Poesia i Educació” en el marc de les II Jornades Internacionals de Poesia.


Es tracta d'un dau que ha passat, com per les mans d’un mag Brossià, del volum a un pla. Si es vol abandonar a la sort, es pot tirar en una taula llarga. L’últim número que es veu sencer entre les dues ratlles negres és el resultat de la tirada. El moviment va desplegant tres poemes de Brossa que, esfilagarsats entre els números, donen sentit a la tirada i al llibre. És a dir, li donen una altra dimensió que podria ser la tercera. Però no, no aquesta. Una altra tercera.

Llibre Dau, Ferran Cerdans Serra, 2016

Narrativa breu

Finalment, també hi trobareu la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez.

Format retallable

Pel que fa al format retallable, hi trobareu també els llibres de microcontes Vides Mínimes i Passions Mínimes de la Bel Olid i Un hambre incómoda i Al otro lado del bosque, de Sarah Dahan.

Lectura de texts a les 5 de la tarda

A partir d'avui, cada vegada que es munti parada de Llibres Artesans, ja sigui per a una fira, mercat, exposició o altres esdeveniments, hi haurà lectura de texts a les 5 de la tarda. Llegirem fragments de relats breus, aforismes, microcontes, poemes... tant dels llibres artesans com dels relats per emportar, les aquarel·les, els punts manuscrits i altres artefactes literaris. Podeu venir a escoltar o bé afegir-vos a la lectura.

Lectura de texts, a les 5 de la tarda, en totes les parades de Llibres Artesans.

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials