Roses de Sant Jordi

Roses de Sant Jordi. Ens podem passar la vida... Aquarel·la de l'artista Eva Elias, text propi manuscrits per l'autor, Ferran Cerdans Serra.

Aquest Sant Jordi serem a Santpedor amb unes roses molt especials. Si bé des de l’inici del projecte Llibres Artesans havia venut roses a la parada per la Diada, ja fa anys que vaig deixar de fer-ho. Els motius són diversos, però per dir-ne algun en diré dos.

El primer, que allò que fa 15 anys era rendible i ecològic —comprava unes 100 roses i les venia totes—, aviat es va convertir en la bogeria i el malbaratament actuals, la sobreproducció de roses, els nens perseguint la gent al davant de la parada i cridant “roses a un euro”, etc. I me’n vaig cansar. Em sembla molt deplorable l’estat actual de les coses, si més no en comparar-lo amb èpoques millors. No per passades, sinó per millors.

Un altre motiu: ara duem molts llibres i aquarel·les, que exposem fins i tot en cavallets. Així doncs, el sentit de dur roses el vaig perdre fa anys, i l’espai per dur-les també l'he perdut.

Els ulls i la lluna. Aquarel·la de l'artista Eva Elias, text propi manuscrits per l'autor, Ferran Cerdans Serra.

De totes maneres, aquest any tornem a les roses per dues variants, no tan transitades com la carretera principal (que ja sembla més una autopista de peatge). Una variant és la que ens duu a la revista d’autor Un mar degota. A la butxaca del número 8, que tindreu llest per la Diada, hi trobareu un poema manuscrit per penjar d’una rosa —però sense la rosa.

La segona variant ens durà a les roses des d’uns paratges més artístics. Pels viaranys que desdibuixa l’aigua quan s’alia amb els colors per donar camí a la poesia. Són les roses a l’aiguada de l’Eva Elias, unes Flors d’aigua a les que afegeixo un text propi manuscrit. Algunes d’aquestes roses, després d’explicar-vos tot això, són les que us volia mostrar amb imatges. Bona Diada!

Un dia m'aixecaré... Aquarel·la de l'artista Eva Elias, text propi manuscrits per l'autor, Ferran Cerdans Serra.

Dues roses de Sant Jordi. Aquarel·la de l'artista Eva Elias, text propi manuscrits per l'autor, Ferran Cerdans Serra.

En un altre món... Aquarel·la de l'artista Eva Elias, text propi manuscrits per l'autor, Ferran Cerdans Serra.

Un poema es reconeix... Aquarel·la de l'artista Eva Elias, text propi manuscrits per l'autor, Ferran Cerdans Serra.

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials