Sensorial Art Store

12-14/03
dijous-dissabte

Sensorial Art Store

El Centre Històric de la ciutat acull una mostra d’art, moda i disseny amb l’eix temàtic centrat en els cinc sentits. En aquesta tercera edició està dedicada a l’olfacte i al gust; Llibres Artesans hi participa amb un espai propi.Dijous 12 fins dissabte 14 de marçen horari comercial: 10:00-13:30 i 16:30-20:30

Local Llibres Artesans
Carrer Sant Miquel, 2, Manresa, Barcelona

Llibres Artesans participa al Sensorial Art Store

Projecte sensorial de l’art

La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central presenta el Projecte Sensorial de l’Art / Sensorial Art Store que convida al públic a seguir un itinerari sensorial a través de l’art pel casc antic de la ciutat de Manresa. Un projecte que planteja l’ocupació temporal d’espais buits en els que el públic podrà gaudir d’un o dos sentits i de la interpretació que en fan diferents artistes. Una oportunitat que barreja l’art contemporani des de diferents disciplines amb activitats comercials innovadores.

Dins dels espais rehabilitats s’organitzen activitats culturals que es duen a terme en diferents espais del circuit: concerts, recitals de poesia, exposicions, projeccions… Els locals es distribueixen als carrers Sobrerroca, Sant Miquel i Plaça Major. Artistes de primer nivell presentaran les seves creacions i propostes comercials.

POEMES COMESTIBLES

Aquesta tercera edició els sentits protagonistes són l'olfacte i el gust. Des del punt de vista dels Llibres Artesans, la meva interpretació més immediata té a veure amb els materials: olor del paper i de la tinta, ensumar un poema, o bé directament menjar-se’l.

Per a l'olfacte estic preparant poemes escrits amb tintes de diferents aromes, amb els que confeccionaré un menú degustació o millor dit un menú olfactiu. Les tintes no són comercials, ja que no n’hi ha de qualitat, i estic experimentant molt. També estic pensant en una zona que es dirà "Arxiu olfactiu" o "Memòries olfactives", que consistirà en una butaca i prestatges amb llibres de diferents èpoques i per tant diferents olors, cadascun dels que tindrà una fitxa en la que es podran escriure les impressions, records i sensacions que us evoqui cada llibre.

Pel que fa al gust, he estat fent proves amb pa àzim (pa d'hòstia), tintes comestibles i xocolata, de manera que hi haurà poemes comestibles, que relacionaran també l'olfacte i el gust!

A banda de la vessant sensorial, hi haurà també els Llibres Artesans manuscrits i enquadernats a mà, que es podran comprar, com en una parada habitual.

Noves sèries de llibres manuscrits

A banda del projecte art sensorial, a l'espai de Llibres Artesans hi trobareu els llapis amb aforismes, relats per emportar, diferents sèries del recull de relats breus Perdonin que no em disculpi i la major part de llibres de poemes manuscrits. Aquí podeu veure alguns dels nous exemplars amb les cobertes cal·ligrafiades.

Noves sèries cal·ligrafiades de Llibres Artesans

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials