Sensorial Art Store

12-14/03
dijous-dissabte

Sensorial Art Store

El Centre Històric de la ciutat acull una mostra d’art, moda i disseny amb l’eix temàtic centrat en els cinc sentits. En aquesta tercera edició està dedicada a l’olfacte i al gust; Llibres Artesans hi participa amb un espai propi. Dijous 12 fins dissabte 14 de març en horari comercial: 10:00-13:30 i 16:30-20:30

Local Llibres Artesans
Carrer Sant Miquel, 2, Manresa, Barcelona

Projecte sensorial de l’art

La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central presenta el Projecte Sensorial de l’Art / Sensorial Art Store que convida al públic a seguir un itinerari sensorial a través de l’art pel casc antic de la ciutat de Manresa. Un projecte que planteja l’ocupació temporal d’espais buits en els que el públic podrà gaudir d’un o dos sentits i de la interpretació que en fan diferents artistes. Una oportunitat que barreja l’art contemporani des de diferents disciplines amb activitats comercials innovadores.

Dins dels espais rehabilitats s’organitzen activitats culturals que es duen a terme en diferents espais del circuit: concerts, recitals de poesia, exposicions, projeccions… Els locals es distribueixen als carrers Sobrerroca, Sant Miquel i Plaça Major. Artistes de primer nivell presentaran les seves creacions i propostes comercials.

POEMES COMESTIBLES

Aquesta tercera edició els sentits protagonistes són l'olfacte i el gust. Des del punt de vista dels Llibres Artesans, la meva interpretació més immediata té a veure amb els materials: olor del paper i de la tinta, ensumar un poema, o bé directament menjar-se’l.

Per a l'olfacte estic preparant poemes escrits amb tintes de diferents aromes, amb els que confeccionaré un menú degustació o millor dit un menú olfactiu. Les tintes no són comercials, ja que no n’hi ha de qualitat, i estic experimentant molt. També estic pensant en una zona que es dirà "Arxiu olfactiu" o "Memòries olfactives", que consistirà en una butaca i prestatges amb llibres de diferents èpoques i per tant diferents olors, cadascun dels que tindrà una fitxa en la que es podran escriure les impressions, records i sensacions que us evoqui cada llibre.

Pel que fa al gust, he estat fent proves amb pa àzim (pa d'hòstia), tintes comestibles i xocolata, de manera que hi haurà poemes comestibles, que relacionaran també l'olfacte i el gust!

A banda de la vessant sensorial, hi haurà també els Llibres Artesans manuscrits i enquadernats a mà, que es podran comprar, com en una parada habitual.

Noves sèries de llibres manuscrits

A banda del projecte art sensorial, a l'espai de Llibres Artesans hi trobareu els llapis amb aforismes, relats per emportar, diferents sèries del recull de relats breus Perdonin que no em disculpi i la major part de llibres de poemes manuscrits. Aquí podeu veure alguns dels nous exemplars amb les cobertes cal·ligrafiades.