Taller de còmic reciclat

16/10

Taller de còmic reciclat a la Biblioteca de Santpedor

Taller de còmic reciclat

Us convidem a participar en una nova edició del Taller de còmic reciclat, una activitat creativa de narrativa visual en la qual, amb tisores i retoladors de colors, reciclarem vinyetes i crearem històries noves canviant l'ordre, afegint diàlegs, modificant-los... Dimecres 16 d'octubre a les 18 h a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas, Plaça la Pau, 2 de Santpedor (Barcelona).

Imatges del taller de còmic reciclat

taller de còmics reciclats - Un dia de conte, 2014

taller de còmics reciclats - Un dia de conte, 2014

Materials i funcionament del taller

Els materials d’aquest taller, com tots els altres de Llibres Artesans, són molt senzills i es poden trobar arreu. La matèria prima seran còmics, TBOs, revistes i tires de diaris vells per reciclar. Si esteu al cas en podeu trobar un munt al costat d’un contenidor qualsevol dia d’aquests. Teniu també els pdfs amb les bafarades, que són elements que donen una nova dimensió a tot el relat. Aquestes bafarades les podeu descarregar, les imprimim en papers de colors reciclats i les posem a disposició de qui hi participi, que només les haurà de retallar i enganxar on vulgui. Necessitarem també retoladors per escriure els diàlegs, dibuixos i efectes com ara llamps, sensació de velocitat, etc. El llibre el farem sobre una base de paper allargada i blegada en acordió, normalment la cara sense imprimir d’un cartell de cinema. Sobre aquesta base construirem la nostra història, retallant i enganxant paisatges i personatges, afegint les bafarades i els diàlegs. Normalment només cal una petita empenta inicial i deixar que la imaginació faci tota la resta!

ALAI, el nou foto llibre

Si al taller podreu veure la maqueta original i les 3 primeres postals del foto llibre ALAI.

Foto llibre ALAI. Fotografia, texts i disseny: Ferran Cerdans Serra, 2007/2019.

Adoptar una gossa és rescatar més d’una vida: la que viu, la que et regala, la que compartiu… i potser la teva pròpia. El foto llibre ALAI mostra una relació en llibertat amb una podenca adoptada, i intenta conscienciar sobre tota la vida que tenen al davant els gossos rescatats. El llibre és un conjunt de 25 postals, recollides en un disseny únic, i un compendi de texts. Per aconseguir el finançament necessari hem programat una campanya de micromecenatge al Verkami. Una part dels beneficis es donaran al Refugi Aixopluc, d’on va sortir l’Alai.

Foto llibre ALAI. Detall de la corretja, que subjecta el grup de 25 postals. Ferran Cerdans Serra, 2007/2019.

relacionat
Compartir a les xarxes socials