Taller literari a la Fira del Conte

27/05
dissabte

Fira del Conte de Medinyà

Fira del Conte de MedinyàTaller de literatura reciclada a la Fira del Conte de Medinyà. El clàssic taller literari de Llibres Artesans però adaptat al format del conte, amb més imatges, còmics i dibuixos. No hi ha reserves, no cal venir en grup.

Espai Fira del Conte
Medinyà, Girona

27 de Maig - 10:00 AM :20:00 PM


M'il·lusiona molt la Fira del Conte de Medinyà, que va sorgir de la menció que Hans Christian Andersen fa d'una fira al poble en un viatge seu del 1862. Enguany celebra la 3ª edició amb una programació farcida d'espectacles a la que aportaré el ja clàssic taller de llibrets de literatura reciclada, que consisteix en realitzar petits llibrets retallant imatges i texts de diaris i revistes o bé propis. Per aquesta ocasió l'he adaptat a la temàtica de la fira i miraré de dur més dibuixos i il·lustracions per reciclar en forma de conte.

Taller de reciclatge literari creatiu

Taller literari Fira del ConteEn aquest taller crearem contes inèdits amb diferents tècniques visuals partint de textos impresos que poden ser propis, aliens o improvisats durant el taller.

La matèria prima poden ser obres vostres (dibuixos, relats...) o bé obres alienes (diaris, revistes...). La qüestió és que estiguin impreses en paper. Si no dueu res, hi haurà a la vostra disposició papers de diari, revistes, etc.

Les dues tècniques que farem servir ens permeten treballar amb les imatges, frases i paraules de manera tàctil i visual:

  • El “cut-up” consisteix en retallar texts per a tornar-los a unir aleatòriament cercant nous significats o missatges ocults. Els orígens d'aquesta tècnica es troben en Tristan Tzara i el moviment surrealista als anys 20, però va ser William S. Burroughts qui la va popularitzar just després de “The Naked Lunch”. Posteriorment s'ha emprat profusament per autors com Julio Cortázar i cantants com David Bowie i Kurt Cobain, entre molts altres.
  • El “newspaper blackout” consisteix en un procés similar però invers: es tracta d'anar cobrint amb tinta (retoladors, tinta xinesa...) allò que ens sobra de la pàgina d'un diari fins a deixar al descobert tan sols el poema que hi era ocult. Un dels referents actuals d'aquesta tècnica és el poeta Austin Kleon.

Si voleu participar només cal que us acosteu a la parada de Llibres Artesans dins de l'horari d'obertura del mercat.

Recordeu no córrer mai amb les tisores a la mà! ;-)

Us hi espero!

relacionat

Comentaris

No sóc una lectora massa bona però haig de dir-vos que vaig trobar interessantíssim el que feu.
Vam adquirir 2 relats per emportar i un cop a casa els vaig llegir amb tranquil.litat. GENIAL !
Genial pels que tenim feines lligades i nens petits on les estones lliures són un somni.
Us guardo a la llista de "FAVORITS".

Una abraçada !

moltes gràcies pel comentari, no hi ha res millor que llegir coses així, m'alegro que t'agradessin els relats per emportar!
aviam si coincidim en alguna altra fira;
fins aviat! ;-)

Compartir a les xarxes socials