Fem la Volta novembre!

05/11
dissabte

Taller de llibretes reciclades

Mercat d'Art KM0 La Volta GironaTornem a aquest mercat de productes artístics, nova artesania i creativitat del territori amb el taller de llibretes reciclades i parada amb els Llibres Artesans.
A càrrec de Ferran Cerdans Serra
Dissabte 5 de novembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre.
Mercat d'Art Km0; Plaça de l'Assumpció, Girona.

La Volta a Girona

La Volta està formada per establiments que acullen diverses propostes vinculades a la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic. La iniciativa es va posar en marxa el desembre de 2014 amb l'obertura de dos locals que van ser ocupats per set projectes creatius triats en convocatòria pública als quals es sumen ara dos espais més. La segona fase del projecte inclou també la creació d'un mercat de productes artístics del territori que s'ha batejat amb el nom de mercat d'Art KM0.

Selecció del Llibre de Mil Proverbis de Ramon Llull, escrit i fet a mà per Ferran Cerdans Serra

XVIIè Mercat de la Volta

El mercat de La Volta es desplaça al primer dissabte de novembre per sumar-se a la programació cultural i musical de les Fires de Sant Narcís d’enguany amb les actuacions de Minerva (12h) Howlin' Dogs (18h), i les sessions de Dj Quelic i Amor de Callos SoundSystem.
De 10h a 20h, la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís esdevé el punt de trobada dels amants de l’art i la creativitat a Girona, amb més de 20 creadors que omplen el mercat amb parades dedicades a l’art, la nova artesania i el disseny de proximitat. A més a més, s’ha programat una variada oferta pedagògica amb tallers i exhibicions per a tots els públics, com la mostra d’instruments musicals reciclats d'Instruments Trastocats, el taller infantil de bioconstrucció de Terram (membre de la Xarxa Móra) o la col·laboració del Tecnoateneu de Vilablareix, la fotografia artesanal de Javier Torra i tallers per a tots els públics.
Com cada mes, després del concert del migdia, s’inaugura una exposició d’art contemporani. En aquesta edició, l’artista visual Cristina Lliurat presenta l’exposició “Doodle” a La Cova de La Volta.
A partir de les 13:30h se serveix el dinar a preu popular, una paella de peix i marisc cuinada a la plaça pel xef Ramon amb la col·laboració de la peixateria Puignau de Sant Narcís.
Per clausurar la jornada, el reconegut poeta i agitador literari Josep Pedrals ens presenta “un espectacle a base de cançons, versets i comèdies, tot desbarrant sobre les causes de l’art i sota els efectes del vi”

Un taller de llibretes casolanes

En aquest taller aprenem a fer llibretes reciclades i blocs de notes D.I.Y./Fes-ho Tu mateix. Amb cartrons d'embalatge dels que tenim per casa (caixes de galetes, de cereals, etc) farem les cobertes i amb papers reciclats (apunts, treballs...) farem el plec interior i finalment ho cosirem amb fil de cànem.

llibretes reciclades patrulla colajet

Materials del taller

Per participar en aquest taller no cal dur res, però podeu dur els vostres propis cartrons que tingueu per casa (caixes de galetes, cereals, etc) i us agradin especialment, així com fulls usats en una sola cara.

participants taller llibretes reciclades

Llibres Artesans que hi podreu veure, llegir, ensumar...

Primer de tot, Gota Malaia, el nou recull de microcontes i aforismes, que ja serà el setè, en format retallable propi per duplicat fet a mà per l'autor. Aquest recull està tenint molt èxit i és, sens dubte, el que desapareix més ràpidament de tots els retallables, si exceptuem les múltiples edicions del Màximes i mínimes, és clar!

Llibre narrativa Gota malaia

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb la nova sèrie del llibre poema manuscrit Xiuxiueigs, així com la primera sèrie de l'autor del llibre poema Gira-sol nocturn. Aquesta última novetat he trigat més d'un any en donar-la per acabada; literatura a foc lent!

Llibre poema Ànimes nues de Ferran Cerdans

Llibre poema Gira-sol nocturn de Ferran Cerdans

Punts de llibre manuscrits

Finalment, també hi trobareu els nous punts de llibre amb base de l'aquarel·lista Eva Elias; la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez, així com la nova sèrie del DKO (en preparació).

Punts Eva Elias manuscrits per Ferran Cerdans Serra

També tindreu disponibles els llibres de microcontes i aforismes en format retallable Vides Mínimes, Passions Mínimes, i Un hambre incómoda, de Sarah Dahan.

Per completar la parada, els ja clàssics relats per emportar. Tot això disponible per fullejar, llegir, ensumar, tocar i remenar!

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2016

relacionat
Compartir a les xarxes socials