Taller de Literatura Reciclada al Somiatruites Primaveral

24/03
dissabte

taller literatura reciclada

Mercat Somiatruites
Taller de literatura reciclada al Mercat d'Art Somiatruites Primaveral de Manresa. El taller és gratuït i obert a tothom. No cal anar en grup.

Mercat Somiatruites
Plaça Sant Domènec, Manresa, Barcelona

24 de març - 11:00 AM :20:00 PM


El proper dissabte 24 de març reeditem el clàssic taller de llibrets de literatura reciclada, que consisteix en realitzar petits llibrets retallant imatges i texts de diaris i revistes o bé propis. Aquest no és l'únic taller de la jornada, que inclou un concert a la tarda de Break Down Palace! Podeu consultar el programa complert al bloc del Mercat d'Art: Somiatruites Primaveral

Taller de reciclatge literari creatiu

Mercat SomiatruitesPel que fa al taller taller crearem textos literaris inèdits amb diferents tècniques visuals, partint de textos impresos que poden ser propis, aliens o improvisats durant el taller.

La matèria prima poden ser obres vostres (poemes, relats, apunts de la uni...) o bé obres alienes (diaris, revistes, llibres...). La qüestió és que estiguin impreses en paper. Si no dueu res, hi haurà a la vostra disposició papers de diari, o també podeu escriure un text improvisat sobre un full.

Les dues tècniques que farem servir ens permeten treballar amb les frases i paraules de manera tàctil i visual:

  • El “cut-up” consisteix en retallar texts per a tornar-los a unir aleatòriament cercant nous significats o missatges ocults. Els orígens d'aquesta tècnica es troben en Tristan Tzara i el moviment surrealista als anys 20, però va ser William S. Burroughts qui la va popularitzar just després de “The Naked Lunch”. Posteriorment s'ha emprat profusament per autors com Julio Cortázar i cantants com David Bowie i Kurt Cobain, entre molts altres.
  • El “newspaper blackout” consisteix en un procés similar però invers: es tracta d'anar cobrint amb tinta (retoladors, tinta xinesa...) allò que ens sobra de la pàgina d'un diari fins a deixar al descobert tan sols el poema que hi era ocult. Un dels referents actuals d'aquesta tècnica és el poeta Austin Kleon.

Al llarg del taller podem fer combinacions d'aquestes tècniques o bé improvisar-ne de noves.

Si voleu participar només cal que us acosteu a la zona dels tallers a partir de les 11 del matí i fins les 9 del vespre, que és l'horari d'obertura del mercat.

Recordeu no córrer mai amb les tisores a la mà! ;-)

Us hi espero!

relacionat
Compartir a les xarxes socials