Taller i parada a Girona!

08/10
dissabte

Taller de llibretes reciclades

Mercat d'Art KM0 La Volta GironaTornem a aquest mercat de productes artístics, nova artesania i creativitat del territori amb el taller de llibretes reciclades i parada amb els Llibres Artesans.
A càrrec de Ferran Cerdans Serra
Dissabte 8 d'octubre, de les 10 del matí a les 2 de la tarda.
Mercat d'Art Km0; Plaça de l'Assumpció, Girona.

La Volta a Girona

La Volta està formada per establiments que acullen diverses propostes vinculades a la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic. La iniciativa es va posar en marxa el desembre de 2014 amb l'obertura de dos locals que van ser ocupats per set projectes creatius triats en convocatòria pública als quals es sumen ara dos espais més. La segona fase del projecte inclou també la creació d'un mercat de productes artístics del territori que s'ha batejat amb el nom de mercat d'Art KM0.

Mercat d'Art KM0

La Volta es transforma mensualment en un mercat d'art, nova artesania i creativitat, situat al bell mig de la Plaça porxada de l'Assumpció del barri de Sant Narcís. El mercat de La Volta té com a principal objectiu promoure el contacte directe entre creadors i visitants, sota la denominació d'Art Km0. La jornada inaugural va ser l'11 d'abril de 2015 coincidint amb el dia internacional de l'art.

Selecció del Llibre de Mil Proverbis de Ramon Llull, escrit i fet a mà per Ferran Cerdans Serra

Des de La Volta han ideat i construït les parades perquè tinguin una aparença única i original seguint la filosofia del projecte. Mensualment es programen diferents activitats culturals: concerts, pintura mural en viu, graffitis, tallers per a nens i adults, jocs tradicionals, subhasta d'art, construccions efímeres, jocs, tallers, etc. i cada edició compta amb un cartell propi d'edició limitada que es pot adquirir acabat de serigrafiar durant el mercat.

Un taller de llibretes casolanes

En aquest taller aprenem a fer llibretes reciclades i blocs de notes D.I.Y./Fes-ho Tu mateix. Amb cartrons d'embalatge dels que tenim per casa (caixes de galetes, de cereals, etc) farem les cobertes i amb papers reciclats (apunts, treballs...) farem el plec interior i finalment ho cosirem amb fil de cànem.

llibretes reciclades patrulla colajet

Materials del taller

Per participar en aquest taller no cal dur res, però podeu dur els vostres propis cartrons que tingueu per casa (caixes de galetes, cereals, etc) i us agradin especialment, així com fulls usats en una sola cara.

participants taller llibretes reciclades

Programa de la XVI edició de La Volta

Per celebrar la nova temporada de tardor, a les 12h ens acompanya Paula Grande amb el seu primer àlbum "Viatge Interestel·lar" en què el jazz, el hip hop i el soul conviuen en un conjunt irresistible de melodies.

En aquesta edició rebem la visita de l'associació cultural AMEBA amb diverses propostes culturals, científiques i pedagògiques de la mà d'AstroGirona (activitat d'observació solar, taller de cràters i photocall), el Tecnoateneu de Vilablareix (taller de gravetat) i la Maràndula Artesenal (taller de paper reciclat), i Savagge Music Selector ens proposa una selecció musical diferent per amenitzar el dia.

A les 13:13h l'artista multimèdia Quelic Berga presenta l'exposició "Insaciables (putes màquines)" a La Cova de La Volta.

L'oferta cultural i pedagògica es completa amb els tallers i exhibicions dels paradistes i els artistes convidats de La Volta, les estructures de tensió integral de Víctor Masferrer i Quelic Berga, l'exhibició musical d'Instruments Trastocats i moltes sorpreses més.

I a partir de quarts de dues, el xef Ramon ens serveix el dinar popular: vedella amb bolets o menú vegà.

Llibres Artesans que hi podreu veure, llegir, ensumar...

Primer de tot, Gota Malaia, el nou recull de microcontes i aforismes, que ja serà el setè, en format retallable propi per duplicat fet a mà per l'autor. Aquest recull està tenint molt èxit i és, sens dubte, el que desapareix més ràpidament de tots els retallables, si exceptuem les múltiples edicions del Màximes i mínimes, és clar!

Llibre narrativa Gota malaia

Llibres artesans manuscrits

Comptarem amb la nova sèrie del llibre poema manuscrit Ànimes nues, així com la primera sèrie del nou Gira-sol nocturn. Aquesta última novetat he trigat més d'un any en donar-la per acabada; literatura a foc lent!

Llibre poema Ànimes nues de Ferran Cerdans

Llibre poema Gira-sol nocturn de Ferran Cerdans

Punts de llibre manuscrits

Finalment, també hi trobareu els nous punts de llibre amb base de l'aquarel·lista Eva Elias; la nova sèrie del recull de contes curts Perdonin que no em disculpi, amb cobertes art original del Pep Perez, així com la nova sèrie del DKO (en preparació).

Punts Eva Elias manuscrits per Ferran Cerdans Serra

També tindreu disponibles els llibres de microcontes i aforismes en format retallable Vides Mínimes, Passions Mínimes, i Un hambre incómoda, de Sarah Dahan.

Per completar la parada, els ja clàssics relats per emportar. Tot això disponible per fullejar, llegir, ensumar, tocar i remenar!

Mapa d'activitats de Llibres Artesans, 2016

relacionat
Compartir a les xarxes socials