Un Mar Degota 11

Un mar degota n. 11, revista d'autor de Ferran Cerdans Serra, tardor 2018

Benvinguda al número 11, Haikus sense llum

Aquest hivern fa tot just nou anys que vaig patir una retinopatia bifocal d’origen idiopàtic que em va tenir tres mesos tancat a casa. Les primeres cinc setmanes vaig fer vida de cec. La fotofòbia era tan aguda que havia de cobrir-me els ulls amb un antifaç. Per això el llibre alterna el negre de la foscor amb la llum blanca que, segons com, pot tapar el text i tot.

La nit i el dia. La guitarra, instrument amb què em comunicava amb mi mateix; l’Alai als peus; la gravadora amb botó sobredimensionat per les anotacions de veu; les novel·les líquides, que m’entraven per les orelles; l’esperança que algun dia podria tornar a fer vida normal... tot en la negror, o bé en la llum aguda i dolorosa.

Sempre he tingut sensibilitat envers les necessitats de persones amb problemes visuals (podeu consultar el Regle de lectura al portafoli web), però mai havia pensat que em farien falta a mi. De fet conservo molt bona agudesa visual, escletxes enfocades enmig d’un mar de boires borroses i de plans que es mouen i s’entrellacen. Les seqüeles hi són, però de moment puc superar-les i seguir escrivint a mà.

Un altre canvi de rumb total a la vida. Intentar recompondre-la, reorientar-se… que no reinventar-se. Inventar-me ja ho va fer ma mare quan em va parir.

D’aquesta experiència, sens dubte transformadora, n’ha sorgit un llibre. Haikus sense llum n'és la maqueta, i com a tal serà única i inèdita. En un parell de mesos s’haurà convertit en dos llibres: La llum reclosa, en format imprès i que recollirà tots els haikus i El temps en pausa, en format manuscrit i que n’oferirà una selecció. Els tindreu disponibles com a recompensa anual.

Dins del sobre hi trobareu un dels llapis amb què he escrit durant aquests nou anys. Un llapis de llum que traurà la negror dels versos amb el grafit.

Haikus sense llum; revista d'autor Un mar degota n. 11, feerran Cerdans Serra, Gener 2019.

Paraules més emprades a l'Haikus sense llum

Els haikus d’aquest llibre estan formats per 551 paraules en 2665 caràcters (sense espais). Els mots que més hi apareixen són: dia (4 vegades), llum (4), pedra (3), tot (3), ningú (3), vida (3), cop (3), nit (2), duc (2), pols (2), temps (2), veure (2), fosca (2), ulls (2), l’oïda (2), vista (2), casa (2), mar (2), negre (2) i jau (2).

A la butxaca, adjunts a la revista

A) Haiku sense llum.
B) Llapis de llum, llanterna d’ombres

Revista d'autor Un mar degota n. 11, amb adjunts a la carpeta.

Haiku sense llum, Un mar degota n. 11, Ferran Cerdans Serra.

La coberta

Haikus sense llum, lletres manuscrites.

Cobertes de la revista d'autor Un mar degota n. 11, hivern 2018/19.

L'estadística

Amb aquest número sumem 240 exemplars únics de la revista d’autor.

fitxa tècnica

Títol: Un Mar Degota n. 11
Correspon a: Hivern 2018/2019.
Autor: Ferran Cerdans Serra.
Copyright: Ferran Cerdans Serra.
Llicència: Llibres Artesans v0.2 o posterior.
Pàgines: 24.
Publicat per Llibres Artesans el 25/01/2019.
Idioma: Català.

relacionat
títols: