Un Mar Degota 16

Un mar degota n.16, primavera 2020, quadern d'autor de Ferran Cerdans Serra

Benvinguda al número 16

Un mar degota reflecteix, o bé projecta, un estat d’ànim. No parteix d’una estructura preprogramada, sinó que s’amolla a les circumstàncies socials i personals. Segueix ritmes interns (ritmes diaris, emocionals, bioritmes…) i externs (estacions de l’any, pandèmies, etc.).

Des de l’inici del confinament, he trigat gairebé un mes a poder tornar a escriure. Al final, però, a poc a poc, ha anat sorgint aquest número, que de fet és un extra de 24 pàgines. No us hi acostumeu, ep!

M’ha donat per aplicar la creativitat i la fantasia sobre el futur. He preferit deixar-me anar per aquí que no pas fer un especial coronavirus. Ja en tindrem prou quan comencin a bombardejar-nos amb “la gran novel·la sobre el coronavirus” o bé “el llibre de relats definitiu sobre la pandèmia”. Ens podem calçar.

Es tracta, doncs, d'un exercici d’anticipació crítica del futur, tot i que també hi ha imaginació pura i divagacions vàries. En el cas del Marrameus, el nostre llauner i detectiu, me n’he anat de la castanya del tot pel pur plaer de la fantasia aplicada.

Aplicar la imaginació al futur, a voltes contestant la pregunta “Què passaria si…”, és un dels millors exercicis per reflexionar sobre el present.

Gràcies per fer-ho possible.

Índex del número 16

  • Benvinguda al número 16.
  • En procés, Primavera 2020.
  • Escriure a la defensiva.
  • El dia de l'examen.
  • Lletres de pel·lícula (V): The devil-doll.
  • Aforisme comentat: Somnífers de classe.
  • Confessions (II).
  • Marrameus (III): La gravetat.
  • Pàgina de crèdits.

A la butxaca, adjunts a la revista

Un mar degota n.16, primavera 2020, quadern d'autor de Ferran Cerdans Serra

A) Paciència ficció; Apunts des del futur.

B) Lletres de pel·lícula (V): The devil-doll.

C) Esborrany original amb correccions.

E) Postals ALAI ns. 6 i 7.

F) Suplement en lletra gran per a persones amb dificultats visuals (Opcional).

Suplement accessible en lletra gran

Cada cop hi ha més persones amb problemes visuals, i segurament això té a veure, en part, amb l’increment d’hores que hem passat davant les pantalles els mesos de confinament i teletreball.

Imprès adjunt accesible amb lletra gran per a persones amb dificultats visuals.

He inclòs en aquest número, per a una subscriptora, un adjunt en A4 amb els textos impresos en una font gran. L’objectiu era facilitar-li la lectura sense que hagués de renunciar al format original de la revista. El problema és que necessita una lupa, i això alenteix molt el ritme de lectura i, a més, fatiga la vista. La mida de la tipografia del mar degota, però, és l’habitual d’una revista. No puc fer-la més gran per a tothom perquè això implicaria un munt de pàgines més.

Seguint amb el nostre compromís amb l'accessibilitat per a la inclusió social, aquest suplement estarà disponible per a totes les subscripcions a partir d'ara. Només ho heu de demanar.

La coberta

Segell tallat a mà, il·lustratiu d'un dels relats de l'interior, sobre cartolina reciclada.

Un mar degota n.16, primavera 2020, quadern d'autor de Ferran Cerdans Serra

Amb el segell original comencen els sorteigs

El segell amb què he fet la coberta d’aquest número 16 serà el primer artefacte que entrarà en el sorteig d’elements originals, al que opten totes les persones subscrites a la revista.

Les sèries del quadern són peces úniques, que no es poden aconseguir més endavant. Cada exemplar és una obra personal, una recompensa única en agraïment al suport. Irrepetible, ara, en sentit literal, ja que els elements que s’han dissenyat i realitzat per a crear cada número estaran dispersos per Catalunya.

Segell original de la coberta, Un mar degota n.16, Ferran Cerdans Serra

Sempre hi ha la possibilitat que algú, en algun moment, els torni a recollir talment les Boles de drac, però això en tot cas seria fora de la sèrie oficial.

Els sorteigs seran trimestrals, i la persona guanyadora rebrà l’original juntament amb el número corresponent del quadern d’autor.

Paciència ficció

Suplement "Apunts des del futur". Vuit pàgines de narrativa hiperbreu cosides al tall, sense grapes ni fil.

Paciència Ficció. Un mar degota n. 16, primavera 2020

fitxa tècnica

Títol: Un Mar Degota n. 16.
Correspon a: primavera 2020.
Autor: Ferran Cerdans Serra.
Copyright: Ferran Cerdans Serra.
Llicència: Llibres Artesans v0.2 o posterior.
Pàgines: 24.
Publicat per Llibres Artesans el 23/04/2020.
Idioma: Català.

relacionat
títols: