Un Mar Degota n. 5

Ja teniu disponible el número 5 de la revista d'autor Un Mar Degota, que correspon a l'estiu de 2017 i coincideix amb l'aniversari de Llibres Artesans; 15 anys!

La revista d'autor dels 15 anys

Aquest número és especial, de celebració dels 15 anys d'aquest projecte literari artesanal. Consta de 20 pàgines (4 més que els números estàndard), i la carpeta és autèntica de quan anàvem a escola. A dins hi trobareu la revista pròpiament dita, amb les pàgines de text; un punt manuscrit amb base a l'aquarel·la de l'Eva Elias; una postal amb fotografia que ha a aportat la Pura Travé, un rodal manuscrit per l'autor i una maqueta del proper quadern de disseny propi "Calibrador d'intuïcions".

Un mar degota n.5, revista d'autor de Ferran Cerdans Serra

Benvinguda al número 5. Quinze Anys!

Un guepard pot arribar a 100 km/h de velocitat punta durant uns segons, però hi ha gossos (Huskies) que poden córrer a 20Km/h durant hores, i fins i tot dies, que en una carrera llarga el deixarien enrere amb molta facilitat. Llavors, quin animal corre més?
Un èxit “de llumí”, i ja n’he vist molts durant aquests anys, desapareix en un no res. Es consumeix en si mateix. Un projecte de llarga distància es caracteritza per anar tirant, a velocitat modesta però sense parar, al ritme intern propi de l’autor. Això no dóna grans titulars, no és una deflagració momentània que generi molts “Ah!” ni “Oh!”, però és un projecte de vida. Que sosté una vida.
Un projecte es defineix per allò que ha realitzat i per allò que farà. El què compta és el camí que es va seguint, així com el que ens queda per recórrer; és a dir: allò que compta és el camí. Fins i tot els projectes que no han aconseguit reeixir, no deixen de ser passos en el camí, imprescindibles doncs per arribar fins aquí.
Allò que som ara, el punt en què ens ho mirem, ho sabem donant una ullada al voltant i una altra, més ampla, a l’interior. Queda tantes vegades al marge de tot, l’interior, essent-ne el nucli!
En aquests anys han passat moltes coses, i és temptador fer una retrospectiva, però també vull mirar endavant i pensar en allò que pot passar a partir d’ara. La millor manera de conèixer el futur és fabricant-lo, ja ho diuen (cita atribuïda a múltiples persones), i per això cal saber llegir les intuïcions. En sabem?
Llibres Artesans va néixer de la intuïció, contra tota lògica del moment, que els llibres en paper encara tenien moltes dècades de vida. Per tant, aquest número d’aniversari està dedicat a la intuïció.
Imagino que no esperàveu de mi que fes un aniversari a l’ús, sinó quelcom personal.
En aquest número especial, que té quatre pàgines més (un cop celebrat l’aniversari tornarem a les 16), s’han afegit tres persones a la família: Benvingudes!
GRÀCIES a tothom per fer-ho possible.

Índex del número 5

 • Presentació. Benvinguda n.4.
 • 15 anys de Llibres Artesans.
 • Tendències del cos.
 • Calibrar les intuïcions.
 • Us coneixeu el palmell de la mà?
 • Escriure per crear mons on evadir-se.
 • La fam de vida.
 • Aforisme comentat: Homo sapiens sapiens?
 • Ha mort la Karme dels ninots.
 • Marc Solanelles, l'antecedent.
 • Escriptors en dos sentits del verb.
 • Crad Killodney, escriptor de carrer.
 • La paradoxa de la revista d'autor.
 • En procés. Projectes en curs.
 • CONTEPORTADA: Sexe per animal.

A la butxaca, adjunts a la revista

A) Postal dels 15 anys de Llibres Artesans. Fotografia de Pura Travé, aportació personal a l’aniversari.
B) Punts de llibre d’aniversari aportats per Eva Elias, aquarel·la amb texts manuscrits per l’autor.
C) Rodals reciclats, manuscrits per l’autor.
D) Esborrany original amb correccions.
E) Full de mostra “Calibrar les intuïcions”.

Fitxa tènica

Títol: Un Mar Degota n. 5.
Es correspon a: estiu 2017. 15 Anys de Llibres Artesans.
Autor: Ferran Cerdans Serra.
Copyright: Ferran Cerdans Serra.
Llicència: Llibres Artesans v0.2 o posterior.
Pàgines: 20.
Publicat per Llibres Artesans el 21/09/2017.
Idioma: Català.

títols: 
notícies: 

- Revista d'autor Un Mar Degota, n.5 —Estiu de 2017

Compartir a les xarxes socials