Carta llibre per a fan de Tolkien

Aquesta és una carta llibre molt especial per a una fan de Tolkien. Això s’ha tingut en compte fins al punt que està manuscrit, a les cobertes i en un petit text introductori, en l’alfabet Tengwar dissenyat per aquest autor. El color tampoc no és casual sinó el seu preferit: s’ha emprat una aquarel·la turquesa d’heli Schmincke, pigment d’alta qualitat, tant en la coberta com en el text cal·ligrafiat de l’interior.


Cobertes manuscrites en Tengwar, llibre carta personalitzat


En tractar-se d’una carta personal, el text manuscrit de l’interior no es reprodueix, de fet ni tan sols s'han pres imatges del treball. Dir-vos que consta del text pròpiament dit a les pàgines imparells, amb els títols en majúscules i el missatge en itàlica, més cites d’autors coneguts en les pàgines parells. En aquesta imatge s'aprecien les proves, a mida molt més gran, de l'alfabet tengwar.


Llibre personalitzat per a fan de Tolkien


Alfabet Tengwar de Tolkien

La germana de la persona que va rebre el llibre-carta em va assessorar sobre les escriptures èlfiques, les runes, el Tengwar... Aquests sistemes d’escriptura són preciosos però en alguns casos difícils d’adaptar a l’escriptura en cànem o canya. Vaig escollir el Tengwar perquè a més de la seva bellesa s’adapta molt bé sobretot a la cal·ligrafia en canya, que és la meva preferida a dia d’avui.
El Tengwar és una escriptura artificial que el prolífic i creatiu J. R. R. Tolkien va dissenyar per a la Terra Mitjana, escenari de El Senyor dels Anells, El Hòbbit, etc. És un sistema d'escriptura alfabètic inventat per l'elf Fëanor i que s’empra en nombroses llengües èlfiques, com el quenya o el sindarinempleen. La llengua del text original d’aquest llibre no és cap dels idiomes de la Terra Mitjana sinó que s’han substituït les lletres de la frase introductòria original pels caràcters propis d’aquest alfabet.

relacionat
títols: 
articles: 
Compartir a les xarxes socials