un llibre personalitzat a mida, un emotiu comiat amb sorpresa

A llibres artesans no només publiquem els nostres títols de poemes, contes i aforismes; també fem llibres a mida, per exemple reculls de poemes al·liens, contes personalitzats, etc. Aquest projecte em va captivar i emocionar des del primer moment: un llibre d’homenatge i comiat a la directora d’una escola.

llibre artesà personalitzat

La proposta venia de l’AMPA i mostrava fins a quin punt ha estat una mestra estimada; entre les raons per ser tan apreciada hi havia la seva habilitat i passió explicant contes. Per si no fos prou estimulant, el llibre s’entregaria per sorpresa en la festa de fi de curs! Es tractava d’un repte en el que no es podia fallar, i en tot moment he gaudit de tots els detalls, des de l’exigència de l’encàrrec fins a la comunicació amb les mares de l’AMPA segons l’anàvem construïnt.

il·lustració Annna terricabras

Per exemple, les cobertes estan fetes amb tela de bata lila, com la seva, decorades amb dibuixos inspirats en els que ella mateixa fa a les seves bates. A més hi vam cosir una butxaca, per posar-hi retoladors i tisores, i hi vam enganxar una etiqueta amb el seu nom.

llibre personalitzat fet a mida

Per a l'interior necessitava l’ajuda d’una bona il·lustradora, i he tingut la sort de comptar amb la col·laboració de l’Anna Terricabras. Les mares van escollir-la perquè el seu estil semblava el més adient per un llibre a mida de la Rosa.

il·lustracions originals d'Anna Terricabras

La festa va ser un èxit, i abans de l’entrega es van projectar imatges de l’interior del llibre mentre les mares parlaven i agraïen tot allò que la Rosa ha fet per elles, els alumnes i l’institut. Moments molt emotius.

Tan de ple la van encertar les mares escollint la il·lustradora que en el moment de l’entrega la Rosa no parava de preguntar-me “com ho heu sabut? com ho heu sabut?”. Resulta que és seguidora incondicional de les il·lustracions de l’Anna i tenia a les mans un llibre artesà fet a mida amb originals seus!

entrega del llibre artesà personalitzat

Nosaltres ja ho sabíem, fruit d'una trobada casual: algunes de les mares s'havien trobat a l'Anna al Dia del Conte de Cervera, i allí havien descobert que la persona que homenatjaven era la fan n. 1 dels seus dibuixos... casualitat o causalitat? jo tinc clar que casualitat, casualitat, el que es diu casualitat, no és; i vosaltres què opineu?

relacionat
títols: 

Comentaris

Jo sóc l'afortunada que va rebre el llibre personalitzat, la de la bata lila, la de les llagrimes incontenibles de veure com les famílies em demostraven la seva estimació. Sóc la que va quedar sorpresa de veure que les il·lustracions eren de l'Anna Terricabras, a la que segueixo per fires i firetes de tot el territòri.....
Només puc dir-vos GRÀCIES !! Va ser molt i molt emotiu, tant que encara no m'he pogut refer, però us asseguro que quan obri el llibre, he de tenir ben a prop una caixa de mocadors, coses de ser tan sentimental !!!
Espero que les " casualitats" ens facin tornar a retrobar-nos en aquest món tan petit. Seguiu amb aquesta feina tan magnífica!!!

Petons Calafins!!

Fent aquest llibre m'ha quedat molt clar que te'l mereixies, així que gràcies a tu per merèixer-lo! Al final tot torna, ens agrada haver participat en aquest homenatge!

Compartir a les xarxes socials