Un Espill daurat a mida!

Enviat per ferran el dc., 10/09/2014 - 11:21

A Llibres Artesans seguim fent realitat somnis d'escriptores (fins ara són totes dones!) amb els llibres fets a mida. En aquesta ocasió es tracta el recull de microcontes "Espill daurat", de Núria Lorente. La Núria va conèixer els Llibres Artesans en una parada i es va interessar pel format propi retallable d'aforismes, microcontes i microtexts en general.

Un llibre de microcontes personalitzat

Seguint el procés de disseny i edició de Llibres Artesans, amb la Núria Lorente vam concretar-ne tots els detalls: els microcontes del recull, els colors de les cobertes (groc i taronja), els texts dels crèdits, el segell que és la icona del llibre... El resultat final és un bon recull de microcontes i una escriptora contenta, amb una sèrie del seu llibre, fet a mà, exactament tal com el volia.

Format retallable disponible per encàrrec

Els llibres retallables en el format propi de LLibres Artesans contenen una cinquantena de microtexts. Els exemplars van numerats i amb el segell d’artesà de Ferran Cerdans Serra. El segell de la coberta, que és la icona del llibre, es pot dissenyar apart i s’estampa en una tinta especial indeleble, molt resistent a la llum.

Una experiència compartida d'edició

El llibre fet a mida segueix un procés de disseny i maquetació, en contacte continu i directe amb la persona que l’ha escrit. Així es prenen les decisions segons s’avança en l’edició: colors de les cobertes, n. de pàgines, segell del llibre, títol, crèdits, especificacions singulars... És un procés transparent i obert del que es gaudeix especialment per ambdues bandes. Inclosa en la primera sèrie, a més, s’adjunta una sessió de fotografia professional amb vàries imatges del llibre i de la sèrie, com les que podeu veure en aquestes imatges de l'Espill daurat.

En paraules de l'escriptora

La Núria explica al seu bloc com va començar a escriure i els motius pels que va escollir Llibres Artesans: "...tots aquests van ser aspectes que em van fer decidir per triar Llibres Artesans, podia fer el llibre a mida, tal i com jo el volia. A més i com he dit abans, és un format que crida l’atenció, el fet que els microtexts estiguin duplicats i siguin retallables el fa atractiu, d’aquesta manera pots regalar un microtext a algú, deixar-lo en una cafeteria, biblioteca… etc. és quelcom diferent a allò vist fins ara.". I afegeix, i aquesta part és molt important i satisfactòria: "així és com ha nascut aquest primer llibre que m’ha fet retornar a l’afició d’escriure."
[Podeu llegir l'article sencer al bloc Espill daurat.]

Gràcies Núria, bona feina!

Val a dir que hem gaudit molt d'aquest projecte, del resultat final i de la satisfacció compartida amb la que podem mirar el llibre un cop llest i entregat. Moltes gràcies Núria per confiar en Llibres Artesans i llarga vida al llibre en paper!

notícies: 
títols: