El ulls de la Núria Miramelsmots

Seguim amb més projectes en col·laboració amb Llibres Artesans. En aquesta ocasió es tracta el recull de microtexts TU, de la Núria Miramelsmots. La Núria cercava un format adient per als seus texts curts, que amb gran èxit (segur que la coneixeu!) mesclen poesia, microconte, aforisme... un format que fos juganer com els seus escrits i que permetés escampar-los arreu com petites fulles o llavors literàries.

Tu, microtexts de Núria Miramelmots - Llibres Artesans

Per això, quan van recomanar-li el format propi dels llibres d’aforismes va pensar que allò era exactament el que cercava. Tard o d’hora ens havíem de trobar!

Un llibre de microtexts a la mida

Un cop establert que era el format ideal per al seu llibre, vam seguir el procés de disseny i edició de Llibres Artesans, anant d’allò general fins allò concret: colors de les cobertes i dels fils d’enquadernació (“tuttifrutti”), els texts dels crèdits, el segell que és la icona del llibre, etc.

maqueta Tu de la Núria Miramelsmots - Ferran Cerdans

Aquesta icona em té entusiasmat, penso que és de les millors cobertes que he dissenyat mai. Jugar amb els ulls i la mirada té moltes lectures, però si a més el context és un llibre que es diu TU i una escriptora que juga i estableix complicitats ràpidament amb qui la llegeix, per a mi la metàfora és: obre'm i parlem una estona mirant-nos als ulls.

Sèries especials per a llibreries

Amb la Núria i el TU hem començat a fer, per primera vegada, sèries especials per a llibreries. Les dues primeres han estat per a la Llibreria Compàs de Cardedeu i per Ona Llibres de Barcelona. Aviat faré un article a part per explicar aquest projecte amb més detall, però de moment us deixo aquí un primer pla de l'onada que ja ha arribat a Barcelona.

TU, Núria Miramelsmots - Sèrie llibreria Ona

En paraules de l'escriptora

La Núria explica al seu bloc com va començar a escriure i els motius pels que va escollir Llibres Artesans:

TU ha estat una experiència vivencial.

Coincidències màgiques: retrobaments de persones que feia anys que no es veien; amigues que es pensen les unes a les altres tot volent-se fer un regal i resulta que la venedora de llibres a domicili els hi fum la sorpresa enlaire fent-les coincidir al costat de la mateixa llar de foc; un seguidor de Twitter que t'espera davant la Fundació Josep Pla; i mirades i més mirades autèntiques i personals.

Vendre'l de TU a TU ha estat molt impactant!

Gràcies, Ferran!

relacionat
títols: 
articles: 
Compartir a les xarxes socials