recull de relats "Arribarà un dia"

arribarà un dia


"arribarà un dia" (en escriptura) serà el primer llibre de relats escrit íntegrament en directe online en obert. Els contes curts d'aquest llibre suposen un exercici crític del present mitjançant la projecció lliure imaginativa en el futur de les tendències socials actuals; el que podríem anomenar "ciència ficció social".

l'Aliança de Civilitzacions

Arribarà un dia en que es farà fosc més aviat del que hauràs imaginat en el moment de llevar-te, un dia que tindrà la seva nit i la seva lluna com els altres dies de lluna plena que sens dubte hauràs viscut abans a dotzenes. Aquest dia patiràs cert malestar general, que no suposarà però una disminució del teu rendiment a la feina. Ja farà molt que hauràs après a prioritzar les tasques no urgents per a millorar el teu flux de treball a llarg termini, evitant la saturació
...

l'amable conversa

Arribarà un dia que reconeixeràs esponjós i ensucrat. El seguirà un període en què el nivell de dolçor minvarà a cada jornada, fins recalar en un que, sense arribar a ser amarg, serà exactament igual a tots els anteriors de la teva vida; un dia com qualsevol altre. Aquest serà el dia de què parlem.

Seuràs en l’única taula de la terrassa d’un bar especialitzat en tapes. Una tradició conservada gràcies al fet que els xinesos l’hauran transmès de generació en generació. L’editor, que t’hi haurà convidat, estarà esgotant les últimes dosis de paciència amb tu; o així t’ho farà veure.

la resposta

Arribarà un dia que no serà ben bé com avui; tampoc com demà, malgrat que en un primer moment a un observador despistat podria semblar-li. Aquest dia serà seguit per dos dies de calma al cel, boirines i clarianes a la lluna, i un cert esgotament de la capacitat de canvi de les màquines de refrescs allotjades en exteriors. Doncs bé, després d’aquests dos dies, arribarà un altre dia, que serà el dia del que estem parlant. Aquest dia, l’identificarem per una sortida de sol en fallida.