Perdonin que no em disculpi, IIª Edició

<a href="http://www.llibres-artesans.com/llibres/relats-breus/perdonin-2"><img style="float:left; margin-right:9px;" src="http://www.llibres-artesans.com/files/images/llibre-contes-curts-perdoni... width=144 hight=144 alt="llibre relats breus" title="llibre contes curts" class="term-img"></a><br>Perdonin que no em disculpi (IIª ed. revisada i ampliada), recull 35 contes curts de Ferran Cerdans Serra. Publicat el març de 2013 a Llibres Artesans, gràcies al finançament via crowdfunding de la impressió. Els exemplars de la tirada comparteixen el contingut intern, però les cobertes són totes obra única original, feta a mà pel mateix autor o bé per artistes convidats que creen les seves pròpies sèries.<br><a href="http://www.llibres-artesans.com/llibres/perdonin-no-em-disculpi-II">[fitxa del llibre]</a> <strong><a href="http://fcerdans.bigcartel.com/products">[comprar]</a></strong>

“Perdonin que no em disculpi” de Ferran Cerdans [crítica]

“Perdonin que no em disculpi” de Ferran Cerdans -Maite Uró, Manresa 07/09/2014

després de llegir el llibre vaig en modo “collonades les mínimes”. I em sembla que és un modo esplèndid per viure."

El recull de contes del Ferran no s’assembla gens als llibres que acostumo a llegir. Em fa una mica de vergonya admetre-ho, pero no llegeixo contes perquè se’m fan curts. Així com en la resta de coses de la meva vida sóc de recompensa immediata, pel que fa a històries prefereixo la gratificació retardada (ho sé dir en anglès, delayed gratification, i n’he fet una traducció a cop calent). Així doncs, no llegeixo contes curts.

I si l'escriptor també vol il·lustrar?

Continuo presentant novetats de Llibres Artesans per Sant Jordi, però en aquest cas no es tracta d’un nou títol sinó d’una sèrie diferent de cobertes il·lustrades d'un llibre que ja existeix.

sèrie LP del llibre de contes curts

Tal com vaig avançar relatant les recents experiències lisèrgiques (i un cop recuperat de les mateixes), ja tenim disponible una nova sèrie del llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi. El concepte LP + singles és que els relats individuals -que fa anys que existeixen a Llibres Artesans com a relats per emportar- vindrien a ser els singles, i el recull complert de 33 contes seria el Long Play.

Il·lustrant els somnis literaris

Il·lustrant els somnis literaris Toni Mata, Manresa - Regió 7 - 31/01/2014

La Llibreria Papasseit de Manresa exposa la col·laboració de la il·lustradora Montse Bugatell amb el projecte de relats de Ferran Cerdans

Conte curt Declaració de l'escombriaire

En el territori fascinant i imprevisible que es desplega entre la fantasiositat del somni i la descàrrega de llibertat de la ironia escriu Ferran Cerdans els trenta-tres relats del llibre Perdonin que No em Disculpi, un projecte de confecció artesanal del fet literari i editorial les portades de cadascun dels cinc-cents exem- plars del qual porten la firma d'un artista. La sèrie de deu cobertes realitzades per la il·lustradora Montse Bugatell s'exposen a la Llibreria Papasseit del nucli antic de Manresa fins a mitjan mes que ve.

Perdonin les tipografies!

Les dues tipografies emprades en la maquetació del llibre Perdonin que no em disculpi no van ser fruït de la casualitat. La primera decisió tipogràfica que vaig prendre en aquest projecte va sorgir en maquetar l’Aperitiu del Perdonin que no em disculpi —una sel·lecció dels relats breus que va ser clau per a l’èxit del verkami.

En molts manuals de tipografia s’aconsella no fer servir més de dues tipografies i mesclar serif amb sans serif, dos consells que com a principis genèrics solen funcionar. En el cas del Perdonin, tenia clar que havia d’imprimir el cos dels contes curts amb serif, que facilita la lectura en texts llargs impresos.

Conte curt Declaració de l'escombriaire

Perdonin el Joan Turu

Fa unes mesos us feia una de les preguntes més fàcils de la història de les preguntes: Qui és l’artista convidat? L’estil inconfusible del Joan Turu era evident, però de totes maneres, aquí teniu la resposta:

Joan Turu retolant títols Perdonin

De la mateixa manera que la majoria d’artistes que han col·laborat amb el llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi, el Joan també és ex-alumne de l’Escola d’Art de Manresa. Algun dia valorarem la tasca que s’ha fet en aquesta Escola, que de moment aguanta i no es troba en perill de retallada.

sèrie GRAFIT del DKO exhaurida

La magnífica sèrie GRAFIT de cobertes del Perdonin que no em disculpi es va exhaurir diumenge a la Fira del Paper de Sarrià de ter. Realitzada pel DKO amb tècniques de grafit (esprai, base i dibuix amb plantilles, retoladors de pintura...), aquesta sèrie urbana representava molt bé el recull de contes curts; deu ser per això que ja no és entre nosaltres! :D

El DKO fent la sèrie GRAFIT

Sempre ens quedarà, això si, la paret! I no és tan conya com sembla, si voleu fer una visita només m’heu d’escriure!

Perdonin que no em disculpi per les opinions personals

Una lectora m’envia per email les impressions que li han causat els relats curts del Perdonin que no em disculpi. M’encanten, per la sinceritat i perquè m’adono que allò que vull transmetre es transmet -com a mínim en el seu cas. Li demano si les puc publicar a la web de Llibres Artesans i em diu que si, que seria un honor per a ella, però mantenint l’anonimat. I tant, per descomptat: són opinions molt personals. Aquí les teniu.


**-----
Hola Ferran! T’envio les meves anotacions dels teus magnífics contes. Com et deia potser se’t farà una mica pal. D’altra banda potser t’agradi saber que en pensen els lectors (millor dit, una lectora). Els he llegit només una vegada i a “bote pronto” això és el que escrit. També això vol dir que mentre els llegia se’m removia alguna cosa per dins. Si no fos així no serviria per a res; en fi, aquí ho tens:

DECLARACIÓ DE L’ESCOMBRIAIRE
Mentre el llegia sentia la música i recordava la dansa de la Laura Bataller a Ca la Samsona

L’ANY DE LA FAVA
Divertit. Quan has arribat a la profunditat de la mesquinesa humana, te n’adones que res és el que sembla. La nostra realitat no té res a veure amb la realitat real (que també és imaginària) Uffff!!!!!!!!!!!!!!!!