llibre de relats Revolta Alcalina

<a href="http://www.llibres-artesans.com/llibres/relats-breus/revolta-alcalina"><img class="term-img" src="http://www.llibres-artesans.com/imatges/llibres/revolta_alcalina/revolta... width=144 hight=144 alt="llibre contes curts" title="llibre contes curts"></a>
<br>El primer recull de contes curts de Ferran Cerdans Serra, <strong>Revolta Alcalina</strong>, és una selecció dels relats breus escrits fins el 2001 per l'autor. <a href="http://www.llibres-artesans.com/llibres/revolta-alcalina">[sinopsi]</a>

<br><br><b>"Breus relats embastats amb el fil de l'enginy, i cosits amb la força de la joventut"</b> - <a href="http://openlibrary.org/a/OL89370A/Manuel_Quinto">Manuel Quinto</a><br>

<br>

on anirem a parar

Pel que respecta a mi, una operació com aquella requeria un xic d’intimitat, així que vaig començar a remenar novetats esperant que s’extingís la cua de la caixa. Tafanejant entre les taules, a vessar de llibres gruixuts en tapa dura, va cridar-me l’atenció una portada d’allò més cursi que no penso descriure.

Només per curiositat, vaig agafar el volum amb la intenció de llegir-ne la sinopsi. Una etiqueta amb el preu, ben bé al mig i magistralment col·locada en diagonal i una altra amb la referència i el nom de l’establiment, només em permetien llegir-ne les primeres i les últimes ratlles.

Germà I, el Gran

Germà I el Gran Quan llogà els baixos no sabia encara per què els volia. Només intuïa que havien de ser transitats i amb uns bons vitralls, així que escollí una botiga àmplia ubicada al bell mig de la ruta comercial de la ciutat.

El primer dia només hi dugué una taula i es dedicà a fer solitaris tot observant la gent del carrer. De tant en tant, algun vianant s’acostava al vidre i l’espiava, ajudant-se amb la mà per evitar els reflexos. L’oferta visual no era prou atractiva com perquè s’hi estiguessin gaire estona, però el Germà descobrí aviat com li agradava que el miressin; sentir-se el forat de la punta del compàs, just al mig de la circumferència.

Literal

Era el primer semàfor que es trobava. Entraven a la ciutat per la part vella, després d’un parell de quilòmetres des de la zona d’examen perifèrica.

La bombeta vermella s’apagà i s’encengué la verda. El Zambik va aixafar l’accelerador amb tota la intenció i el cotxe s’endinsà a la urbs pel seu flanc més perillós. El seu professor va agafar aire, mentre l’examinador experimentava atentament els canvis inercials del vehicle.

avanç especial

- Coneguem ara les últimes notícies sobre l’espectacular operació policial iniciada aquest migdia, a Manresa, contra una xarxa de narcotraficants. Marta Sifasol, bona tarda.
- Bona tarda. L’operació policial continua oberta i no es descarten, més aviat s’esperen, noves detencions per tot el territori català. De fet, sembla ser que aquesta xarxa s’estenia per gairebé tots els pobles i ciutats del país, i els detinguts sobrepassarien a hores d’ara el miler de persones. La batuda ha començat aquest migdia després d’una trucada anònima, que ha alertat la policia sobre l’existència d’una botiga de queviures on es vendria droga en grans quantitats. Tot apunta a que aquesta s’exposava junt amb les altres mercaderies en els mostradors, i era adquirida per alguns dels clients com un producte més de la compra. Tenim amb nosaltres al comissari en cap que ens ampliarà aquestes primeres dades. Bona tarda.

azken ordukoa

- Ezagun orain gaur goizean Manresan hasitako polizi-operazio ikusgarriari buruzko azken berriak. Marta Sifasol, arratsaldeon.

- Arratsaldeon. Polizi-operazioa ez da itxi eta lurralde katalandar guztian atxiloketa gehiago izango direla uste da. Izan ere, badirudi herrialde honetako herri eta hiri guztietara hedatua zela sare hau eta, azken informazioen ariora, mila lagunetik gora izango lirateke atxilotuak. Sarekadari gaur eguerdian ekin zaio, janari-denda batean droga kopuru izugarriak saltzen zirela zioen dei anonimo bat polizia jaso ostean. Dirudienez, droga beste salgaiekin batera zegoen mostradorean, eta zenbait bezerok erosgaien arteko beste produktu bat bezala erosten zuten. Gurekin dugu lehen datu hauek zehaztuko dizkigun polizi-komisarioa. Arratsaldeon.

Perduda corbata blava

Tenia a la cara algun objecte borrós que havia aparegut mentre dormia, i a sobre meu un munt de pes, que tampoc sabia d’on havia sortit. Se sentien també llunyanes veus reverberades, el què semblava una desbocada entrevista a semi crits.
Vaig aixecar el cap. El menjador, així com jo mateix, era cobert d’informes econòmics, retalls de premsa i notes de “societat”, tot barrejat amb un fotimer de díptics blavosos amb dues pes, de les més majúscules.