revolta alcalina

llibre contes curts
Revolta alcalina, de Ferran Cerdans Serra
[llegir]

"Breus relats embastats amb el fil de l'enginy, i cosits amb la força de la joventut"
Manuel Quinto


Mitjançant el seu propi mètode i partint d'ingredients naturals (històries reals), l'autor ha destil·lat a foc lent, gota a gota, vint-i-sis relats breus que després de passar per un procés de filtrat, per a eliminar-ne les impureses, i d'un període de maduració, per a accentuar-ne el caràcter, conserven el to àcid de les escorces cítriques afegides a la mescla inicial.

Els contes i relats hiperbreus resultat del procés es mouen entre el realisme social de denúncia i el surrealisme de combat, passant pel realisme màgic.

Es tracta de vint-i-sis retalls, parcel·les de temps no gaire extenses (si formessin part d'un film serien més aviat plans seqüència) que solen ésser d' interpretació lliure. Com a lector, m'agrada aportar i compartir més que no pas assimilar, i com a escriptor, suggerir més que no pas acorralar fins a una interpretació única del conte (si és que això és possible).

El conte que dóna nom a aquest recull va ser un dels relats classificats en el “III Premi Relats Online” de TVC.

Dotze d'aquests contes breus han estat publicats en diferents mitjans bascos: en castellà al diari Gara, traduïts per mi mateix, i en euskera a la revista cultural "Ostiela!" (tancada el 2006 -eusk-), traduïts per en Jon Arano.

fitxa tècnica
títol: revolta alcalina
autor:
n. de pàgines: 60
publicat per LLibres Artesans l'abril del 2001
idioma: Català
ISBN: 84-607-2050-0
D.L.: SS-147/01
relacionats
Compartir a les xarxes socials