el taller literari creatiu amb papers de diari es podrà seguir pel twitter

THE KUNG FU MASTER FALLS IN LOVE

Aquest dissabte 3 de Juliol, i dins del mercat somiatruites, podeu participar al taller creant poemes improvisats amb diferents tècniques visuals. Els resultats s'aniran difonent via el twitter de llibres artesans:
http://twitter.com/llibresartesans
Les dues tècniques que farem servir, "cut-up" i "blackout", ens permeten treballar amb les frases i paraules de manera física i visual.

- El “newspaper blackout” consisteix en un procés similar però invers: es tracta d'anar cobrint amb tinta (retoladors, tinta xinesa...) allò que ens sobra de la pàgina d'un diari fins a deixar al descobert tan sols el poema que hi era ocult. Habitualment, i no és d'estranyar amb la matèria prima amb la que treballarem, ens sortiran poemes de protesta. Un dels referents d'aquesta tècnica és el poeta Austin Kleon [Austin Kleon is a writer who draws]

- El “cut-up” consisteix en retallar texts per a tornar-los a unir aleatòriament cercant nous significats o missatges ocults. Els orígens d'aquesta tècnica es troben en Tristan Tzara i el moviment surrealista als anys 20, però va ser William S. Burroughts qui la va popularitzar just després de “The Naked Lunch”. Posteriorment s'ha emprat profusament per autors com Julio Cortázar i cantants com David Bowie i Kurt Cobain, entre molts altres.

El taller és gratuït, obert a tothom i permanent durant tot el mercat somiatruites. Podeu venir individualment o bé agrupar-vos en petits grups. Animeu-vos! I recordeu que si no podeu venir, podeu seguir-ne els resultats en temps real al twitter:
http://twitter.com/llibresartesans

Compartir a les xarxes socials