col·laboració amb el projecte "A l'aire, lliure", de la Bel Olid

cartell mans lligades Bel olid

A l’aire, lliure és un projecte-denúncia de l’escriptora Bel Olid que vol airejar els maltractaments i “forçar la societat a afrontar els abusos que tolera perquè és més fàcil ignorar-los que treballar per aturar-los”. L’eina que ha emprat son uns cartells amb poemes del seu llibre Mans Lligades, que tracten el tema dels abusos sexuals en la infància, amb la idea de treure al carrer el dolor de les víctimes i fer-lo públic.

cartell mans lligades Bel olid

La Bel em va enviar els cartells per col·laborar-hi i avui finalment he pogut dedicar-los el temps que mereixien. Com podeu veure en les imatges, he intentat emprar la ubicació en si mateix per suggerir sensacions lligades al tema a qui els llegeixi.

A l'aire, lliure, de la Bel Olid

He intentat transmetre, doncs, amb la ubicació i les pròpies fotografies, les sensacions d’opressió, angúnia, ofec, agressió, impotència, reclusió... Per això he emprat el contrapicat per mostrar submissió/impotència i he cercat símbols com el clau agressiu, les reixes que reclouen -rere les que hi ha el lema “Necessites aire?”, etc.

A l'aire, lliure

Espero que aquesta iniciativa serveixi per airejar el tema, que se’n parli i que algunes persones puguin trobar una petita finestra per la que poder respirar.

Un raig de llum, A l'aire, lliure

Podeu veure la resta de les imatges a la galeria Mans lligades.

Gràcies Bel per un altre projecte valent.

relacionat
Compartir a les xarxes socials