notícies sobre Llibres Artesans

metanotícies sobre Llibres Artesans, que fan referència al projecte literari en si mateix: idees de futur, filosofia, etc.

Un llibre contra l'estigma de les malaties mentals

Joel Clavel fent un dels dibuixos del llibre

Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental

Parelles Artístiques és un projecte de sensibilització social que va començar fa 8 anys i que té un doble objectiu: afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental, i combatre la visió estigmatitzada sobre les malalties mentals. L’estigma és una idea preconcebuda creada a partir d’informacions errònies sobre alguna característica d’alguna persona i/o col·lectiu. En cada edició, quan finalitza el recorregut de les exposicions, les obres són subhastades en un acte públic que tanca l’edició, i els donatius que es recullen s’utilitzen per donar continuïtat a la iniciativa. Des del seu naixement, el projecte ha aplegat un total de 330 participants.

Llibres Artesans a la Llibreria Papasseit

Si aquesta setmana us heu acostat al barri vell de Manresa, és segur que us heu adonat que hi ha una nova llibreria a la Plaça Gispert. Doncs allí mateix és on ens han regalat un espai propi en el que podeu palpar i fullejar el recull d'aforismes Mala llet en pols, que estrena nou disseny amb les pàgines retallables. També hi trobareu el llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi amb la coberta il·lustrada per diferents artistes: Dko Dkora [esgotat], Rafa Normal, Sandra March, Aroa Vivancos, Mercè Galí, Joan Turu i Montse Bugatell.

nou disseny llibres d'aforismes

La llibreria Papasseit, més que una llibreria de segona mà, és una fantàstica iniciativa cultural que ja està dinamitzant el barri. En les seves paraules: “Sempre hi haurà amants dels llibres, que per a nosaltres són objectes preciosos. El món editorial ja ha patit per la pujada de l'IVA i cal establir una nova relació qualitat-preu amb el llibre. Ens agradaria recuperar la tenda de proximitat, del llibreter que assessora i el tracte proper”. Per això, “s'organitzaran exposicions d'art, presentacions de llibres, recitals de poesia...”.

Què és millor, llegir en paper o llegir en pantalla? (el millor és llegir)


En l’article publicat a Scientific American The Reading Brain in the Digital Age: The Science of Paper versus Screens, es parla de varis estudis en què es perceben diferències entre la lectura en pantalla i la lectura en paper. Aquestes diferències són de velocitat de lectura, de comprensió i altres.

Afirmacions interessants sobre la lectura

  • La lectura és física: Quan llegim construïm una representació mental del text, en la qual el significat està enllaçat a l’estructura física. No hi ha cap part del cervell específica per a llegir, i la sensació de saber on som en relació al text, de situar-nos-hi en l’espai físic, és més important del que semblava fins ara. Els dispositius digitals no recreen adequadament l’experiència tàctil de la lectura en paper, ja que pel camí es perden moltes referències: la posició del paràgraf a la pàgina -que en un llibre digital pot canviar, dificultant la memòria-, de la pàgina respecte el volum -el gruix del llibre-, etc. D’aquesta manera, la navegació en texts llargs és menys intuïtiva i satisfactòria. Al mateix temps, aquestes dificultats de navegació poden dificultar la comprensió del text.

llibres enquadernats amb aigua embotellada per l'Arts Libris

La passada fira a Terrassa, un home em va comprar un exemplar del llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi “per recolzar”, em va dir, cosa que li agraeixo doblement (el recolzament i la sinceritat). Després va afegir “sempre seràs pobre!”, en clau d’humor del bo, d’aquest que s’empra per dir les veritats.

sèrie Aroa Vivancos del llibre de contes curts

Avui, després de gairebé cinc dies sense aigua a casa (m’estalvio parlar de les implicacions d’aquest fet quan estàs preparant Arts Libris), m’he adonat que tenia raó.

Llibres Artesans al programa literari QWERTY de BTV!

Qwerty és un programa literari que cada setmana aborda l'actualitat i les recomanacions editorials més interessants d'un jurat especialitzat, que et convida a llegir els millors títols de llibres de butxaca, de literatura infantil, de còmics, de contes, de poesia, de teatre, de cinema...

el primer llibre artesà a l'ebay

A partir d'avui podeu comprar llibres artesans a l'ebay, el primer dels quals ha estat ànimes nues.

Com sabreu si visiteu regularment llibres-artesans, els llibres fets a mà només es venen a la parada anual de sant jordi. Això suposa que, moltes persones interessades en veurel's, llegir-los o bé comprar-los, a voltes no pugin adquirir-los perquè viuen lluny de manresa (o bé tenen previst de venir a la tarda i cau una tempesta com ara aquest any)

novetats llibres artesans Sant Jordi 2008

Novetats de llibres artesans per a aquest Sant Jordi:

  • La dita a l'ull - el segon recull d'aforismes després de "màximes i mínimes"; una cinquantena d'aforismes, pensaments, reflexions, màximes i, de nou, mínimes. Aproximadament la meitat d'aquests texts els podreu anar llegint mentre s'acosta el 23 d'Abril, tal com heu pogut fer amb fins ara a mesura que els he anat escrivint.
  • Ànimes nues - Nou poemari, escrit a mà, que suposa el retorn a la temàtica amorosa després del recull "xiuxiueigs" del 2005.
  • Croàcia, llibre de viatge amb fotografies i fotopoemes, resum de les sensacions recollides durant la meva estada pels balcans el passat mes de desembre. Podeu veure les fotos en diferents àlbums del meu compte a picasa: http://picasaweb.google.com/fcerdans

Podeu demanar, fins a la setmana anterior, les vostres edicions personalitzades.

Mapa d'ubicació de la parada de llibres artesans per Sant Jordi

col.laborar amb llibres-artesans

Hi ha moltes maneres de col·laborar Llibres Artesans; si t'agrada la meva obra aquestes són algunes de les accions amb les que em pots recolzar aquest projecte literari. MOLTES GRÀCIES.

  • Enllaçant: la manera més senzilla i una de les més apreciades de col·laborar és amb un enllaç des de la vostra pàgina cap a Llibres Artesans.
  • Fent M'agrada!: he creat una pàgina amb tot allò que us pot "agradar" de Llibres Artesans en el sentit del facebook del terme: m'agraden!. Segur que hi descobriu coses que no coneixieu del projecte! ;-)
  • Difonent la pàgina via e-mail, msn, twitter, facebook, etc. Al final de tots els articles, llibres, relats, etc. d'aquest lloc web hi ha un botó verd "share all" amb el que els podeu compartir en qualsevol xarxa social.
  • Recitant, fotocopiant i difonent les obres de llibres artesans: els contes curts, aforismes, microcontes, poemes, etc. els escric per a ser llegits; quan més persones accedeixin a la meva obra més es compleix la seva raó de ser.
  • Comprant Llibres Artesans: per donar suport al projecte podeu comprar Llibres Artesans en alguna de les fires i mercats als que assisteixo (veure apartat /agenda); a la botiga online o bé sol·licitant un TupperBooks.
  • Via micromecenatge: En aquest moment no hi ha cap campanya de micromecenatge activa; podeu consultar el perfil al verkami de Ferran cerdans Serra.